Lazy Sunday: Skroz zabavni i slatki filmovi za gledanje s prijateljicama

Lazy Sunday: Skroz zabavni i slatki filmovi
za gledanje s prijateljicama

Dolaskom ljeta i godišnjih odmora, velike su šanse da je sve teže okupiti svoju žensku ekipu. Umjesto kratke kave ili pića, zašto ovog vikenda ne biste isprobali nešto drugačije. Filmski maraton uz čašu osvježavajućeg vina i grickalice odličan je način da zaokružite vikend. Odabrale smo nekoliko skroz slatkih i zabavnih filmskih naslova uz koje ćete se dobro nasmijati u svom društvu ili jednostavno uživati. Nekoliko klasika, filmski dragulji koji su vam promaknuli i nešto novijeg datuma – bilo koji od ovih filmova bit će baš dobar povod za okupiti svoje prijateljice.

Sisterhood of Travelling Pants

filmovi za gledanje s prijateljicama - The Sisterhood of Travelling Pants

Blake Lively, America Ferrera, Alexis Bledel i Amber Tamblyn zvijezde su savršenog ljetnog filma koji je nastao po istoimenom romanu Ann Brashares. Donosi nam priču o prijateljstvu četiri djevojke koje su razdvojene tijekom jednog ljeta. Prije nego što svaka otputuje u svoju avanturu, pronalaze savršeni par traperica koji pristaje svakoj od njih i koje si međusobno proslijeđuju tijekom ljeta uz pisma. Preko ljeta, traperice počinju simbolizirati međusobno zajedništvo djevojaka i podršku na koju svaka od njih može računati kod svojih prijateljica, ali će isto tako te traperice svaku od njih slijediti tijekom suočavanja s ljubavi, hrabrosti, smrti i praštanjem. Poslije praznika, djevojke će shvatiti kako je njihovo prijateljstvo samo ojačalo. Jedan od omiljenih teen filmova koje smo obožavale kao mlađe uvijek je dobra ideja…

The First Wives

ri žene žele se osvetiti muževima. Brenda (Bette Midler), Elise (Goldie Hawn) i Annie (Diane Keaton) bile su dobre prijateljice na fakultetu, no 27 godina poslije nemaju nikakav kontakt. Ponovno se sretnu na prijateljičinu sprovodu. Čini se da im je prijateljica počinila samoubojstvo nakon što ju je suprug napustio zbog mlađe žene. No i tri prijateljice nalaze se u sličnoj situaciji: Elise je glumica na zalasku, a njezin suprug producent Bill (Victor Garber) želi rastavu i pola njezina novca. Brenda je pomogla suprugu Mortonu (Dan Hedaya) da otvori lanac trgovina, no sada kada je postao slavan, ima mlađu i mršaviju ljubavnicu. Annie je dopustila da ju suprug Aaron (Stephen Collins) zapostavlja i sada je izgubljena kada ju on želi napustiti. Brenda, Elise i Annie odluče kako je vrijeme da nešto poduzmu, te osmisle plan kojim će muževima uzeti novac i učiniti nešto korisno.

Neodoljivo zabavne filmske legende garantirano će vas nasmijati.

Booksmart

Booksmart

Malo drugačiji film o prijateljstvu, ali vrijedi vaše pažnje. Uz Oliviu Wilde u ulozi redateljice, film Booksmart uključuje zvijezde komedije Katie Silberman i Susannah Fogel koje potpisuju scenarij, te glumačke zvijezde filmske indie scene Beanie Feldstein i Kaitlyn Dever u glavnim ulogama najboljih prijateljica koje na kraju srednje škole shvaćaju da su, fokusirane na zadaće i upad na željeni fakultet, propustile iskusiti onu drugu stranu tinejdžerskog života – tulume i kršenje pravila. Ovu feed-good komediju kritičari su uspoređivali s filmom Superbad i ne sumnjamo da će vas oduševiti.

Barb and Star Go to Vista Del Mar

Što očekivati od Kristen Wiig i Annie Malumo nego nešto u stilu Barb and Star Go to Vista Del Mar? Ovo je filmski odabir za sve one koji su željni prave, lude, apsurdne američke komedije uz koju će se, bez sumnje, dobro zabaviti. Film prati dugogodišnje prijateljice Barb i Star koje odluče prvi put u životu napustiti svoj mali ruralni gradić i otići u avanturu života. Rezultat je bizarno otkačena priča o prijateljstvu.

Whiskey Tango Foxtrot

Jedna dramedija na popisu u kojoj glavne uloge tumače legendarna Tina Fey i Margot Robbie. Mnogima je ovaj film promaknuo i prošao ispod radara pa je vikend dobra prilika da ga pogledate. Slavne glumice utjelovite su inteligentne, britke i uporne novinarke koje unatoč tome što su si međusobna konkurnecija razvijaju prijateljski odnos. Film nije imun na klišeje, ali za opuštajuće nedjeljno poslijepodne s prijateljicama je sasvim solidan izbor.

Jedna dodatna ideja…

Ništa bez serije Grace and Frankie! U seriji glume fantastične Jane Fonda i Lily Tomlin u naslovnim ulogama Grace i Frankie, dvije prijateljice čije prijateljstvo nije počelo međusobnom naklonošću, već su bile prisiljene živjeti zajedno jer su se njihovi supružnici zaljubili jedan u drugoga i odlučili razvesti se od njih i učiniti svoju vezu zakonitom. Njihov odnos se razvijao kroz dosadašnje četiri sezone tako da ćemo ih sada gledati kao ne samo prijateljice, već i poslovne partnerice. U seriji smo do sada upoznali i njihovu djevu – Frankieine kćerke i Graceine sinove čija međusobna kemija bratstva i sestrinstva je također jaka i oni također imaju svoje priče koje pratimo i urnebesne trenutke.

Ostale slične filmske preporuke, kao što su najbolji ljubići, pronađite u našoj rubrici Lazy Sunday.

Foto: Profimedia.hr, screenshot

Učitati još
Zatvori