Ultimativna guilty-pleasure teen serija koju ćete pogledati u trenu

Ultimativna guilty-pleasure teen serija
koju ćete pogledati u trenu

Trenutno na streaming servisima i u kinima postoji zaista bogati repertoar sadržaja. Od iščekivanih filmova poput The Lost Daughter i Licorice Pizza preko streaming hitova kao što je Stay Close – postoji nešto kvalitetno za svačiji ukus. Međutim, ako ste među onima kojima je vikend kao stvoren za opuštanje i bingeanje zabavnih, pitkih i jednostavnih streaming noviteta, imamo preporuku kroz koju biste mogli proletjeti već do nedjelje navečer. Posebice ako su vam teen i young-adult serije ultimativni oblik eskapizma i doza guilty pleasure sadržaja kojoj rado pribjegavate na svoje slobodne dane.

U pitanju je serija Kitz koja je zabavan i dinamičan spoj popularnih i klasičnih teen serija o bogatim klincima kao što su Gossip Girl i onih s elementom misterija i trilera kao što su 13 Reasons Why i Pretty Little Liars. Razlog više da je pogledamo je činjenica da se radnja seli iz velikih i urbanih gradova na (prikladno za ovo vrijeme) luksuzan skijaški resort koji zimi postaje meka munchenske društvene kreme.

Ako vas već ovo nije zaintrigiralo, u nastavku otkrijte o čemu se zapravo radi.

Serija Kitz – drama, intrige i spletke u zimskom izdanju teen hita

Serija je smještena u austrijski ekvivalent američkom Aspenu – Kitzbuhl, skijalište na kojem se odvijaju tinejdžerske spletke. U središtu je radnje 19-godišnja Lisi (Sofie Eifertinger) koja je nakon obiteljske tragedije odnosno smrti svog starijeg brata Josepha (Felix Mayr) odbila stipendiju za dizajnersku školu u Londonu. Joseph je tragično preminuo na Novu godinu, a okolnosti njegove smrti ostale su poprilično mutne. Lisi sada radi kao konobarica u luksuznom skijaškom resortu u kojem poslužuju bogate biznismene i njihove nasljednike, ali paralelno ima plan kako da se osveti svima onima za koje smatra da su odgovorni za smrt njezinog brata. Joseph je izgubio život prošle godine, vrlo brzo nakon što se zaljubio u naizgled savršenu Vanessu – i Lisi je uvjerena da njegova smrt nije bila slučajnost ili nesreća.

U tome joj glavni pomoćnik postaje Hans (Ben Felipe), tinejdžer iz malog mjesta, ali i on je možda ne neki način povezan s grupom imućnih Nijemaca koji provode zimske praznike u resortu u Kitzbuhelu. Lisi uspije ući u krug munchenske zlatne mladeži, ali morat će se suočiti s prošlošću kad fasade od glamura, novca i prividnog hedonizma polako počinju padati. Mnogi smatraju da je Kitz najsličnija španjolskoj seriji Elite koja je postala planetarno popularna. Krug kojim se Lisi kreće progutat će ju skandalima, ljubavnim vezama i kompleksnim prijateljstvima, a rezultat je napeta priča koja će nas vratiti u dobra kad su teen serije bile na vrhuncu popularnosti.

Iako je TV kritičari nisu percipirali kao nešto što jednostavno moramo pogledati ove godine, po reakcijama publike serija Kitz kao stvorena je za opustiti se i dobro zabaviti. Zasigurno će vam formula radnje (bogati klinci, teen drame i intrige) već biti poznata, ali postoji razlog zašto je tako catchy i zašto joj rijetko kad možemo odoljeti!

Seriju možete pogledati na Netflixu.

Foto: IMDb / Netflix

Učitati još
Zatvori