Na crvenom tepihu, naslovnici Voguea ili malim ekranima Florence Pugh je lice koje ćemo definitivno zapamtiti

Tek su joj 24 godine, a iza sebe već ima nominaciju za najprestižniju filmsku nagradu Oscar, snimila je nekoliko sjajnih filmskih ostvarenja, a na crvenom tepihu je kao na domaćem terenu: upoznajte Florence Pugh zvijezdu u usponu o kojoj ćemo svakako puno čitati u budućnosti.

Karijera u usponu

Kćer gastronoma i učiteljice plesa nije imala klasično glumačko obrazovanje, a ozbiljno je počela glumiti prije 7 godina još kao tinejdžerica. Debitira 2014. u britanskoj horor misteriji “The Falling”, a dvije godine kasnije snima jedan od najhvaljenijih britanskih filmova godine „Lady Macbeth“ koji je nominiran u kategoriji najboljeg britanskog filma za prestižnu nagradu BAFTA te dobitnik preko 20 nagrada na raznim filmskim festivalima diljem svijeta.

Prošla godina je definitivno bila njena, igrala je velike uloge u filmovima “Fighting with my family”,Festival straha” i “Male žene” za koju je osvojila i nominaciju za Oscar u kategoriji Najbolja sporedna glumica.

Karijera ove mlade glumice definitivno je u usponu, a na njezinim glumačkim transformacijama mogu joj zavidjeti i puno starije kolegice. No i s njima pliva bez problema barem ako je suditi po novom Marvelovom ostvarenju Black Widow koje je Florence snimila uz bok Scarlett Johansson a koji u kina dolazi u svibnju 2020.

Osim na malim ekranima Pugh pažnju plijeni i na crvenim tepisima na kojima jednostavno briljira u odjevnim kombinacijama.

Najveći modni poklon stigao joj je iz Voguea čiju je naslovnicu za veljaču 2020. krasila upravo ona.

Tekst: Ana-Marija Topolčić

0