Filmska večer u istarskom dvorcu Belaj izgledala je nestvarno lijepo

Filmska večer u istarskom dvorcu Belaj
izgledala je nestvarno lijepo

Kino u vinogradu je originalan projekt Kino Istre koji je doveo glazbeno-filmske poslastice u istarske vinograde. 

Najljepše kino ovog ljeta tako je bilo spektakularni dvorac Belaj s pripadajućim vinogradima. Radi se o imanju koje vinarstvo ima utkano u svaki djelić svoje 5 stoljeća bogate povijesti, te prvog châteaua kod nas – naime ukupna proizvodnja vina dolazi upravo iz povijesnih vinograda oko dvorca, a na samom posjedu se vrši i prerada te odležavanje vina. 

Čarobna kulisa upotpunjena je idealnim izborom filma – dokumentarcem Leonard Cohen: Ptica na žici, koji prati Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. godine. Dugo se mislilo da je film Tonyja Palmera nestao te da ga se može vidjeti samo na neslužbenim izdanjima vrlo loše kvalitete. No, 2009. godine u jednom holivudskom skladištu pronađeno je čak 296 zahrđalih limenki punih filmova, a među njima i ovaj naslov koji je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

Projekt je i uvertira u Motovun Film Festival koji se otvara 27. srpnja.

Fotografije govore o dobrom provodu i fantastičnoj atmosferi opravdavajući očekivanja da se radi o konceptu koji će se dalje razvijati i privlačiti zaljubljenike u vino, film i glazbu.

Foto: Dvorac Belaj

Učitati još
Zatvori