Ovi filmovi podići će vam raspoloženje ako ste upali u depresiju nakon godišnjeg odmora

Ovi filmovi podići će vam raspoloženje ako ste upali u depresiju nakon godišnjeg odmora

The Roman Holiday

Bližimo se kraju kolovoza i većina nas završila je s godišnjim odmorima. More, kupanje i opuštanje sada je iza nas, ali napunilo nam je baterije da u nove jesenske početke krenemo spremni. No, povratak u realnost ponekad zna biti težak i potrebno nam je vrijeme da se prilagodimo svakodnevnim obavezama. Kako taj šok ne bi bio pretjerano velik kraj ljeta dočekajte postupno i preduhitrite postgodišnji summer blues. Najbolje ćete to učiniti uz odlične feel-good filmske naslove koji će vam vratiti optimizam i zadržati taj dašak ljeta još neko vrijeme.

Isle of dogs

Umijeće Wesa Andersona u animiranom filmu dokazalo se i u njegovom najnovijem filmu. ‘Isle of Dogs’ smješten je u distopijsku budućnost i rađen tehnikom stop-animacije. Prati dječaka koji nakon protjerivanja pseće vrste s japanskog otočja traga za svojim najdražim ljubimcem. Likovima su glasove među ostalima posudili Edward Norton, Bryan Cranston, Bill Murray, Scarlett Johansson, Tilda Swinton i Yoko Ono.

Rose island

Talijanski film na Netflixu snimljen je po istinitoj priči o Giorgiu Rosi, šašavom inženjeru koji je, nakon što nikako nije mogao pronaći mjesto na koje pripada, odlučio sam konstruirati vlastiti otok! Ono što je počelo kao suluda ideja postaje udarna vijest jer je Rose u jednom trenutku tražio od Vijeća Europe da proglasi otok pravim i autonomnim teritorijem. Priča o ljubavi, prijateljstvu i ekscentričnom društvu prijatelja oduševit će vas.

Povratak u budućnost

Svi nastavci ovog kultnog filma iz osamdesetih idealni su za gledanje u društvu i instantno podizanje raspoloženja. Dobro poznata radnja, estetika i feel good vibe ovih filmova pomoći će vam da zaboravite kako vam je lijepo bilo ležati na plaži i potaknuti da pozovete društvo na filmsku večer, a svi znamo da se osjećamo bolje kada smo okruženi dragim ljudima.

Amelie

Amelie je jedan od onih vječnih filmova kojeg bi mogli stavljati na razne liste i pod razne filmske maratone, jer jednostavno ne postoji osoba kojoj on ne podiže raspoloženje. Osim u sjajnoj radnji i visokoj estetici ovaj film natjerat će vas da se ponovo zaljubite u francusku kulturu, ali i ustanete i zaplešete na jednu od najljepših filmskih glazni ikad.

Roman holiday

Ne samo da će vam ovaj film utažiti glad za predivnim talijanskim načinom života, nego vas malo odmaknuti od plaže i pokazati kako se u lejtu može uživati i na vrućim gradskim ulicama. Uz ovaj kultni klasik s Audrey Hepburn i Gregoryjem Peckom zavaljajte se u kauč i otputujte u Italiju.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori