Svi filmovi i serije s Olivijom Colman koje odmah možete pogledati na Netflixu

Svi filmovi i serije s Olivijom Colman koje
odmah možete pogledati na Netflixu

Olivia Colman možda je najveća zvijezda ovogodišnjih Oscara, osvojivši svoj prvi, vjerojatno ne i posljednji zlatni kipić. Glumica je zasluženo odnijela pobjedu u kategoriji najbolje za glavnu žensku ulogu za kraljicu Anne u filmu The Favourite. Nas je osvojila u serijama The Night ManagerBroadchurch, a mnogi njezini obožavatelji došli su na svoje kada je relativno nedavno objavljeno da ćemo upravo nju gledati u ulozi kraljice u turbo popularnoj seriji The Crown. Nakon filma The Favourite svjetska popularnost joj je strelovito narasla, a mi donosimo neke ranije filmove i serije s kojima ćete se uvjeriti u raznolike sposobnosti glume ove izuzetne britanske glumice.

Broadchurch

Nakon uspješnog Downton Abbey 2010., niti jedan projekt nije toliko uzdrmao britansku televizijsku scenu kao Broadchurch. Autor i scenarist serije Chris Chibnall uspio je u svojem naumu i napravio je netipičnu kriminalističku seriju nimalo nalik onima koje se već godinama emitiraju u Americi i Europi, seriju s inteligentnom pričom koja u svakoj novoj epizodi otkriva rješenja novih zagonetki i pokazuje gledateljima koliko jedna tragedija može imati učinka na ostale članove obitelji, ali i na zajednicu toliko blisku da joj je nemoguće skriti najdublje tajne. Chris Chibnall osobno je želio da dvoje glavnih protagonista serije, detektive Ellie Miller i Aleca Hardyja, glume Olivia Coleman i David Tennant.

Policijski inspektor Alec Hardy (glumi ga David Tennant) potajno je došao u priobalni gradić Broadchurch nakon incidenta u bivšoj postaji. Htio je ostati anoniman dok interna kontrola ne razriješi njegov status, no otkriće mrtvog dječaka Dannyja Latimera podno litice na glavnoj plaži promijenit će taj plan.

Hardy se ubrzo nađe u teškoj situaciji jer, osim što se nalazi u gradiću u kojem ne zna nikoga, a sugrađani znaju sve o svakome, slučaj ubojstva dječaka vodit će načelnica Ellie Miller (glumi ju Olivia Colman), koja je i sama bliska sa žrtvinom obitelji. Dannyjeva majka Beth (Josie Whittaker), otac Mark (Andrew Buchan) i sestra Chloe traumatizirani su smrću, baš kao i cijela zajednica koju je ova tragedija duboko pogodila.

Dok traže dokaze o počinitelju, detektiv Hardy i načelnica Miller bore se s vremenom, ali i medijskim ludilom koje svakom danom raste, utjerujući strah građanima Broadchurcha jer ne znaju identitet ubojice koji i dalje šeće ulicama…

Locke

Redatelj i scenarist Steven Knight vodi nas u svijet Ivana Lockea (glumi ga Tom Hardy), nadzornika gradilišta kojem jedan poziv poremeti njegovu savršeno isplaniranu budućnost. Oliviju Colman nećete vidjeti u filmu, no napeto ćete ju slušati cijelo vrijeme u ulozi supruge…

Hyde Park on Hudson

Tridesetih godina prošlog stoljeća, Margaret Daisy Suckley dolazi u dolinu Hudson kako bi pomogla svom daljnjem rođaku, predsjedniku Franklinu D. Rooseveltu da se opusti na svom obiteljskom imanju. Njihov odnos se polako počinje pretvarati u ljubav te će se dodatno zakomplicirati dolaskom u posjetu britanskog kralja i kraljice kako bi osigurali američku pomoć Velikoj Britaniji u slučaju izbijanja rata.

The Crown

Svi ljubitelji povijesnih drama, života kraljice Elizabete II. i britanske kraljevske obitelji gledaju The Crown. U novoj sezoni gledamo fantastičnu glumicu Olivia Coleman u ulozi kraljice.

The Crown

The Lobster

Dobitnik čak tri nagrade na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu (među kojima je i nagrada žirija) i nominiran za nagradu Zlatna Palma, novi film priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa je ljubavna priča radnjom smještena u blisku budućnost gdje prema zakonu Grada svi samci bivaju uhićeni i smješteni u Hotel. U Hotelu svi imaju isti zadatak: u roku od 45 dana pronaći odgovarajućeg partnera. Ako to ne uspiju, bivaju pretvoreni u životinje prema vlastitom izboru i pušteni u Šumu. Glavni lik filma je očajni Muškarac koji iz Hotela bježi u Šumu gdje žive Usamljeni te se, suprotno pak njihovim zakonima, zaljubljuje u jednu pripadnicu njihove družine.

Hot Fuzz

Nicholasa Angela, vrhunskoga londonskog policajaca, ljubomorni kolega premješta u mirno seoce u kojem dobiva dobronamjernog, ali prerevnog partnera. Nakon niza jezovitih incidenata u selu, vrijeme je da ovi seoski policajci u velikom stilu pokažu kako se provodi pravda.

https://www.youtube.com/watch?v=ayTnvVpj9t4

Učitati još
Zatvori