Imamo čak 8 cool filmova koje ćemo gledati na Netflixu u srpnju

Imamo čak 8 cool filmova koje ćemo
gledati na Netflixu u srpnju

Ljetno štivo, super glazba i – novi filmovi! Taj trio učinit će prvi pravi ljetni mjesec jedinstvenim, kako za one koji već odlaze na godišnje odmore, kako za one koji će se rado sakriti od vrućina i provesti ljetne večeri gledajući razne filmske naslove na Netflixu.

Ovaj nas mjesec očekuje žanrovski bogata ponuda; tu su novi akcijski blockbusteri o kojima se već neko vrijeme bruji, romantične teen komedije te klasici nominirani za Oscara koji stižu na streaming div.

The Old Guard

Netflix ‘The Old Guard’ naziva jednim od najiščekivanijih ljetnih filmova na servisu. Nakon uloge u filmu ‘Bombshell’, Charlize Theron vraća se akcijskom žanru. Film stiže na Netflix 10. srpnja, a radi se o adaptaciji stripa koji govori o grupi besmrtnih plaćenica. Na njihovom je čelu upravo Theron kao Andy, a kad se jednom njihova tajna otkrije počinje prava krvava borba za slobodu.

The Hater

Streaming gigant ozbiljno se počeo baviti i stranom produkcijom pa nas tako očekuje film poljskog redatelja Jana Komasa, ‘The Hater.’ Naslov je nagrađen na ovogodišnjem digitalnom izdanju kultnog Tribeca filmskog festivala. Novitet na Netflixu prati propalog studenta prava koji očajnički pokušava zadobiti pažnju svoje prijateljice iz djetinjstva i poštovanje njezine obitelji.

Zapošljava se u pokvarenoj i korumpiranoj PR agenciji kako je impresionirao, ali uskoro ga taj posao uvlači u prljave političke igre kojima mora upravljati i osmišljati na društvenim mrežama. Film izlazi 29. srpnja.

Fatal Affair

Uz akcijski blockbuster s Charlize Theron, najviše se bruji o filmu ‘Fatal Affair’ koji se ranije promovirao pod nazivom ‘Obsession.’ Nia Long, Omar Epps i Stephen Bishop glavna su lica i aduti filma koji je režirao Peter Sullivan, autor Netlixovog filma ‘Secret Obsession’ koji je zadobio miješane reakcije.

Filmski naslov opisan je kao mračni triler, a prati Ellie (Long) koja pokušava spasiti brak s Marcusom (Bishop) nakon susreta sa starim prijateljem Davidom (Epps). Postepeno otkriva da je David opasan i mentalno nestabilan što je dovodi do rizičnih situacija. Film izlazi 16. srpnja.

Under the Riccione Sun

Na samom početku mjeseca, već 1. srpnja, izlazi ultimativni ljetni film. Ispunjen prekrasnim prizorima talijanske obale, jarkim bojama i ljetnom vibrom -jedva čekamo ‘Under the Riccione Sun.’ Radi se o talijanskoj produkciji u kojoj pratimo grupu mladih tinejdžera tijekom ljeta. Njihova prijateljstva, veze i ljubavne afere u srcu su filma smještenog na krcatim party plažama Riccionea.

Anne Frank – Parallel Stories

Prvog dana srpnja dolazi i dokumentarni film koji predvodi Helen Mirren. Radnja prati legendarnu glumicu koja pokušava prikazati život Anne Frank kroz stranice njezinog dnevnika, a uz to predstavlja pet žena koje su kao mlade djevojčice također bile poslane u kamp za vrijeme Drugog svjetskog rata. Mirren nas vodi na set koji je savršena kopija Anneinog doma u Amsterdamu i oživljava njezin dnevnik na novi način.

Pride and Prejudice

Vjerojatno najslavnija adaptacija romana ‘Pride and Prejudice’ je ona u kojoj priču vrte Matthew Macfadyen i Keira Knightley. Film, kao i roman iz 1813. godine, govori o životima pet sestara iz engleske obitelji i proučava tadašnje društvo i moral. Zanimljivo je da je film ujedno bio i prvijenac redatelja Joeja Wrighta.

Film je doživio nevjerojatan uspjeh, a kritičari su ga hvalili zbog idealnog balansa tradicije u filmu i klasičnog povijesnog pripovijedanja uz nove, moderne filmske metode. Film je bio nominiran za četiri Oscara, a Keiri Knightley za dlaku je pobjegao Oscar za najbolju glumicu.

Frida

Najslavnija filmska biografija meksičke umjetnice je upravo ‘Frida’ u kojoj ju je utjelovila Salma Hayek. Ujedno je radila i kao producentica filma i do danas je mnogima od nas njezina najdraža filmska uloga. Film prikazuje tridesetak godina Fridinog života na platnu – od djetinjstva preko tragične nesreće do odnosa s Diegom Rivierom koji ju je i obilježio. Film je 2003. godine bio nominiran za pet Oscara, između ostalih je nominaciju zaradila i sama Salma Hayek. Dostupna je na Netflixa od 1. srpnja.

Sleepless in Seattle

Brojne su najslavnije filmske romantične priče nastale 90-ih godina. Jedna koja je zadržala utjecaj i danas je uvijek rado pogledamo je ‘Sleepless in Seattle.’ Film je to koji je napisala i režirala Nora Ephron, koja je uz Nancy Myers nosila, a i dijelila, titulu kraljice filmskih ljubavnih priča. Romantična je to komedija u kojoj glavne likove glume Tom Hanks i Meg Ryan. Razdvojeni su skoro cijeli film, da bi se napokon sreli na samom kraju filma. Prekrasna je to ljubavna priča koja se djelomično bazira i na klasiku iz 1957. – ‘An Affair to Remember’ s Caryjem Grantom i Deborah Kerr.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori