Jeste li već pogledali toliko očekivani film ‘Rebecca’ na Netflixu?

Jeste li već pogledali toliko očekivani film ‘Rebecca’ na Netflixu?

Gotički roman Daphne du Maurirer zasigurno jedan od najomiljenijih klasika uopće. Vrvi zavrzlamama i ljubavnim pričama, a istovremeno je kao stvoren za uljuljati nas u onu pravu jesensku atmosferu. Po popularnom romanu snimljeno je nekoliko filmskih adaptacija, a najpoznatija je ona u režiji kultnog Alfreda Hitchcocka.

No, otkad je Netflix najavio novu filmsku inačicu i to s Lily James i Armiejem Hammerom, očekivanje nije splasnulo. Danas je novi film ‘Rebecca’ napokon izašao na Netflixu i već ga večeras gledamo pod dekicom!

Ljubavna priča na neobičnom imanju

Film ‘Rebecca’ prati gospođicu de Winter koja je očarana šarmantim, tajanstvenim udovcem Maximom de Winterom za kojeg se brzo udaje, iako zapravo ne zna mnogo o njemu. Naivna mlada žena odlazi s njim na obiteljsko imanje Menderley gdje polako otkriva priču koja je obilježila obitelj.

Počinje shvaćati da su kuća i imanje još uvijek obavijeni dominacijom Rebecce, mistične preminule supruge. Njezino prisutstvo još se uvijek osjeća i gdje god se novopečena gospođica de Winter okrene nailazi na djelić Rebecce. Ponekad su to njezini jastuci i haljine, ponekad gravirane četke za kosu, a posebice uspomene svih koji koji obitavaju na imanju. Čini se kao da je Rebecca življa no ikad, a gospođica de Winter počinje sumnjati u mogućnost da će ikad ‘uskočiti u njezine cipele.’

‘Rebecci’ se posebno veselimo zbog kinematografije i ugođaja, a glazbu potpisuje Clint Mansell koji je radio na genijalnim filmovima poput ‘Moonlight’ i ‘Black Swan.’

Knjiga koju morate pročitati

‘Rebecca’ je prvi put izašla 1938. godine i odmah po objavi postala best-seller. Uspoređivali su ga s romanom ‘Jane Eyre’ Charlotte Bronte, a du Maurier je otkrila da je tema ljubomore niknula iz njezinog vlastitog života. Autoričin suprug bio je već zaručen za glamuroznu ženu i du Maurier je priznala da ju je ta sumnja proganjala.

Ako ste zainteresirani za slične knjige koje nas vode u jezive priče baš u vrijeme Halloweena, provjerite naše preporuke.

Učitati još
Zatvori