Elite je nova serija za kojom su poludjeli svi obožavatelji Netflixa

Elite je TV serija koja je potpuno osvojila zaljubljenike u napete radnje koje ne prestaju šokirati. Naime, riječ je o španjolskoj teen seriji u kojoj se isprepliće kritika društva, sociopatske ličnosti, odnos između bogatih i siromašnih. Netflix je opet oduševio prikazivanjem ove moderne serije s uvrnutom pričom koja već na samom svom početku uvodi ubojstvo koje dodaje težak i opor osjećaj dok pratite radnju serije.

Iz dana u dan raste popularnost TV serije Elite

Ovdje je misterija, akcija i romantika pomiješana u jednu slojevitu priču koja progovara s čim se sve nose današnji adolescenti. Svi likovi koji su daleko od mainstream profila tinejdžera ovoj su priči dali svoj doprinos i učinili je toliko posebnom, zapravo potpuno drugačijom i fascinantnijom od onih na koje smo navikli.

To objašnjava ogromnu gledanost ove serije pa ćete naići na verzije na engleskom, španjolskom, francuskom i njemačkom jeziku za sve one obožavatelje iz zemalja koji nisu navikli na titlove.

Red droge, feminističkog seksa, AIDS i brojni drugi društveni fenomeni koji su obično stavljeni na marginu kada su u pitanju teen serije, ovdje su dobili svoje mjesto i u svoj svojoj težini i ozbiljnosti naglašavaju genijalnost ove serije.

Kontrast između radničke klase i povlaštenog bogatog sloja

Cijela premisa zapravo je ukorijenjena u oštrom kontrastu između života radničke klase i besposlenog, povlaštenog bogatog sloja. Tri studenta iz siromašnih obitelji dobivaju stipendije kako bi pohađali Las Encinas, vrhunsku školu koja izgleda kao luksuzni hotel i puna je sinovai kćeri vrlo bogatih roditelja.

Razlog zbog kojeg su siromašni studenti dobili stipendije je da se njihova stara škola doslovno srušila. Krov je pao, a loša konstrukcija je posljedica korupcije u lokalnoj općinskoj politici.

Problemi s kojima se suočavaju likovi nisu nimalo jednostavni

Svaka epizoda uvodi nas u razgovor uvijek različitog pojedinca koji je na razgovoru u policiji o potencijalnim razlozima ubojstva. Misterija je vrlo dobro “zapakirana” i teško dokučiva zbog velike isprepletenosti brojnih problema s kojima se suočavaju likovi.

Elite zapravo prikazuje brojne društvene probleme u svakodnevnom životu tinejdžera. No, kada se likovi počnu suočavati s problemima s drogom, spolno prenosivim bolestima, neželjenim trudnoćama, socijalnom isključenosti i ljubavnim trokutim radnja postaje sve teža i složenija.

Redatelji serije su Darío Madrona i  Carlos Montero, dok glumačku postavu čine Danna Paola, Arón Piper, Miguel Herrán, Mina El Hammani, Ester Expósito, Jaime Lorente, María Pedraza, Miguel Bernardeau, Itzan Escamilla, Álvaro Rico, Omar Ayuso… U samo nekoliko tjedana prikazivanja već je najavljena i druga sezona serije jer tolike zavrzlame i inteligentna priča definitivno zaslužuju nastavak i još veći broj obožavatelja.

Foto: Screenshot

1