Danas besplatne kokice i filmovi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Danas besplatne kokice i filmovi na
Ljetnoj pozornici Tuškanac

Filmsko druženje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u sklopu kampanje #EUandME, poziva građane na filmsko druženje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u ponedjeljak, 29. srpnja 2019.

Prije projekcije američkog filma „Knjižara“ („The Bookshop“, 2017), s Emily Mortimer i Billom Nighyem, u režiji Isabel Coixet, bit će prikazani kratki filmovi iz #EUandME kampanje, koje su snimili renomirani europski redatelji, među kojima i nagrađivani hrvatski filmski redatelj Dalibor Matanić. Ovi filmovi govore o svakodnevnim prednostima, koje je svim svojim građanima omogućila Europska unija.

U ugodnom ambijentu Ljetne pozornice Tuškanac, posjetitelji će se moći informirati i o pravima koje imaju u raznim područjima života u EU.

Vrata se u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. otvaraju u 21 sat.

Koje ćete filmove gledati?

Debut hrvatskog redatelja Dalibora Matanića je emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda i istovremeno doživljava unutrašnje sukobe vezane uz svoju seksualnu orijentaciju.

Usamljenik poljskog redatelja Tomasza Koneckog je topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Nakon što na internetu naruči krplje, Jan se zaljubljuje u dostavljačicu. Suočava se s raznim izazovima da bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.

Party Animal grčkog redatelja Yorgosa Zoisa priča je o Alexu, energičnom 25-godišnjaku zaljubljenom u ples, koji je zarobljen na dosadnom poslu. Neočekivana iskra inspiracije pomaže mu shvatiti da njegov hobi i njegova karijera nisu međusobno isključivi.

Učitati još
Zatvori