Ako ste voljeli Black Mirror Years and Years je serija koju ćete morati odmah odbingeati

Prije tri dana pogledali smo šestu, posljednju, finalnu epizodu serije Years and Years a Emmom Thompson u glavnoj ulozi.

Years and Years

Serija Years and Years prati Lyonse, veoma zaposlenu mančestersku obitelj. Daniel se uskoro ženi za Ralpha, Stephen i Celeste brinu se za svoju djecu, Rosie juri za novim momkom, Edith već godinama nije bila kod kuće, a na čelu obitelji je baka Muriel. No kad se njihovi životi sastanu jedne sudbonosne noći 2019. g., radnja prelazi u budućnost te prati živote i ljubavi Lyonsovih tijekom idućih 15 godina. Kakav li je to samo svijet! Svi naši strahovi i sve naše nade obistinjuju se oko ove bliske obitelji. Društvo je brže i luđe te politička previranja, tehnologija i daleki ratovi utječu na Lyonse u njihovim svakodnevnim životima. U tom novom svijetu Lyonsi se moraju suočavati sa svojim svakodnevnim nadama i strahovima znajući da jedna obična obitelj nikad ne bi mogla promijeniti svijet.

Ako ste ljubitelji tema i priča kao što je Black Mirror, onda ćete u potpunosti ‘okinuti’ na Years and Years! Priča je to koja kod gledatelja izaziva miks emocija i doživljaja od zabave do potpunog očaja.

Autor Russell T. Davies uspio je kreirati prič gdje je humanizirao apstraktne probleme – od tehnološke moći, kapitalizma, metafore skuhanih žaba u loncu vode i što bi mi ljudi, kao te iste žabe, trebali napraviti. U jeku migrantske krize i svih popratnih problema, gubitka prirodnih resursa, globalnog zatopljenja i drugih globalnih problema serija je sa svojom pričom sigurno došla do većeg broja gledatelja sa što većim utjecajem.

Nakon odgledanih svih šest epizoda možemo samo reći da se radi o pronicljivom, smiješnom, toplom, zastrašujućem, privlačnom djelu. Istovremenom veličanstvenom i zastrašujućim. Pogotovo jer nam se (takva) budućnost nikada nije činila bližom.

0