‘7 Days Out’ je novi Netflixov dokuserijal sa Chanelovom revijom u centru pažnje

‘7 Days Out’ je novi Netflixov dokuserijal sa Chanelovom revijom u centru pažnje

7 Days Out novi je Netflixovih serijal dokumentaraca u čijem središtu pozornosti je svakako, epizoda posvećena Chanel haute couture reviji proljeće-ljeto 2018. Uz Chanel epizodu serijal donosi značajne događaje i njihov nastanak sedam dana prije same njihove egzekucije – od tuda i naziv serijala. Najnapetije vrijeme, s uzbuđenjem na najvišem vrhuncu događaja od povijesne, kulturne i društvene važnosti, a iz područja mode, gastronomije, astrofizike, sporta i zabave. Genijalan je to kombinacija svega značajnog i svega onoga i onih zbog čega su ti događaji bitni i zauvijek upisani u povijest.

7 Days Out: Chanel Haute Couture Fashion Show

Režiser Andrew Rossi dobio je apsolutan pristup Chanelovom art direktoru Karlu Lagerfeldu i njegovom timu kako bi dokumentirao pripremu i tijek nastanka jedne od najznačajnijih modnih revija na svijetu. Zavirio je u haute couture ateljee te Chanelove ateljee métiers d’art kako bi prikazao autentičan proces i nastanak haute couture komada i cijele kolekcije. Rossi prati put nastanka, ne samo kolekcije, već i nastanka očaravajuće scenografije u Grand Palaisu u Parizu i to sve kroz sedam dana pred samu reviju, odbrojavajući dane i na kraju sate pred sam događaj.

Andrew Rossi

Režiser Andrew Rossi najpoznatiji je po svojem radu The First Monday in May koji je dokumentirao Annu Wintour i njezin tim kako planiraju i stvaraju najpoznatiji i najveći gala događaj u zapadnom svijetu – Met Galu, no ne samo to, već i izložbu instalacija pa sve do logističkih stvari kao što je raspored sjedenja uzvanika i svega uzbudljivog, napetog i ponekad nepredvidljivog što prati ovakav događaj. Logičan nastavak toga bio je ovaj Netflixov serijal. Rossi i njegov producent Joe Zee blisko su pratili šest velikih kulturalnih događaja kako bi kreirali serijal: Kentucky Derby, League of Legends prvenstvo, Westminster izložbu pasa, NASA Cassini misiju na Saturn, novo otvorenje restorana Eleven Madison Park u New Yorku i mnogima najzanimljivije – Chanelovu haute couture reviju proljeće-ljeto 2018.

U manje od sat vremena gledatelji će upoznati na koji način rade Karl Lagerfeld, Virginie Viard, Amanda Harlech i vrhunske Chanelove švelje, posve ravnopravni sudionici događaja, na legendarnoj adresi u Parizu – 31 Rue Cambon. Od skica modela pa sve do vjenčanice – očaravajućeg finala revije, gledatelji upijaju minuciozan rad i haute couture pristup brenda i čovjeka-legende koji stoji iza njega. Rossijev potpis je njegov tzv. nestanak, on postane neprimjetan dokumentarist – odličan potez radi efekta uvlačenja gledatelja u svijet s kojim nas upoznaje. Kratka forma mu odlično leži – lagana, pametna dinamika, gradnja napetosti te završetak s kojime samo želite stisnuti gumb next kako biste vidjeli s čime novim i drugačijim će vas sada upoznati.

Blagdansko bingeanje

Iako Chanelova epizoda nije prva, svakako je prva koju će mnogi prvu pogledati u serijalu, no nemojte stati na tome, nakon nje krenite dalje do NASA-ine Cassini misije i prođite ih sve, završavajući s vrhunskim gastro doživljajem Eleven Madison Parka u New Yorku. Mi znamo što bingeamo ovih posljednjih dana zimskih blagdana.

Učitati još
Zatvori