Festival Electronic Beats donosi
zanimljiv dnevni program

Nakon predstavljanja datuma i izvođača petog Electronic Beatsa u Zagrebu, otkriveno je još detalja novog koncepta festivala. Uz koncerte i DJ nastupe, EB je ove godine pojačan dnevnim programom u koji se kroz posebna događanja, predavanja ili pogodnosti uključilo čak 16 partnera festivala: Blackout, Bon-ton store & gallery, Booksa, Confusion Crew, Native Instruments, Croatian Design Superstore, Frendova soba, HDLU, Močvarin sajam ploča i stripova, MSU, Pikto galerija, Radio Student, Studentski centar, Udruga 1dan, Teneo Coffee i restoran Umami.

msu post

MSU

U širem centru Zagreba, tako će se stvoriti ozračje slično onome u urbanim europskim prijestolnicama, bogatom ponudom sadržaja iz područja glazbe, umjetnosti, gastronomije i mode.

Festivalski petak počinje u Booksi, predavanjem „Karijerni cilj: Profesionalni glazbeni novinar“ o načinu na koji glazbeni novinari danas tretiraju usmene izvore. Predavač Alex Samuelson približit će svoje iskustvo studentima, novinarima i svima koje privlači pisanje o glazbenim temama. Booksa će dan kasnije ugostiti i  DJ-a i producenata, Phat Phillieja, koji će posjetiteljima dati uvid u početke hip-hop scene u Hrvatskoj.

booksa

Booksa

Zadnji EB panel je onaj o misterioznom nestanku klupske mode u Hrvatskoj. „Klupska moda pod povećalom“ je tema o kojoj će razgovarati poznate fashionistice. Panel će se održati u Bon-Ton galeriji, u kojoj slijedi in store event, degustacijom vina te DJ-ima Jogardeom i Martinom. Predah između odabranih sadržaja, s posebno osmišljenim menijima, ponudit će Croatian Design Superstore, Umami i Teneo Coffee, koji će ujedno biti lokacije na kojima će gosti festivala imati mogućnost pokupiti svoje primjerke Electronic Beats časopisa, singlica i drugih popularnih promo artikala.

bon-ton-store-gallery

Bon Ton

U Croatian Design Superstore stiže i jedinstvena prilika testiranja vlastitih dizajnerskih sposobnosti uz izradu unikatnih EB suvenira na Designer workshopu – sudionici rezultate svojeg rada pod mentorstvom CDS-a mogu ponijeti kući. Subotnji warm-up goste očekuje u galeriji Pikto u kojoj će uz aktualne izložbe DJ-i Sladoled i Tvrtko sa svojim gostima spremiti specijalno izdanje plesne Frendove sobe.

croatiandesgin

Croatian Design Superstore

Glazbeni entuzijasti, profesionalci, producenti i DJ-i tijekom subote će svoje utočište pronaći u SC-u. Tamo će već ujutro početi Močvarin sajam ploča i stripova, koji će u svojem specijalnom EB izdanju okupiti vlasnike svih relevantnih hrvatskih dućana s rabljenim pločama i stripovima. Osam kandidata sudjelovat će u cjelodnevnom Zagreb-Verb Workshopu, radionici koncentriranoj na učenje o kreiranju specifičnog reverb efekta – convolution reverba. Za kraj programa ostaje prvi hrvatski Native Instruments Sessions, okupljanje korisnika Native Instrumentsa, stručnjaka i šire glazbene zajednice, s tradicijom u gradovima poput Berlina, Los Angelesa i Tokyja.

djkoze

DJ Koze

EB festival za svoj peti hrvatski rođendan tako dobiva obrise konkrentog i jedinstvenog događanja koje će, vjerujemo, ponovno šarmirati poklonike elektronske i hip hop glazbe. Za to će svakako biti zaslužni i već najavljeni izvođači: Young Fathers, Mykki Blanco, DJ Koze, KINK, Kolsch, Romare, Sinkane, Talisco, Ten Fe, Ilija Rudman, Kozmodrum, Pytzek i Tomislav. Electronic Beats će se održati 6. i 7. studenog na tri koncertno-klupske lokacije (&TD, Močvara, Sirup), uz bogati popratni dnevni program.

Ulaznice se mogu nabaviti u zagrebačkoj knjižari Rockmark, CD shopu Dirty Old Shop i na websiteu: http://www.electronicbeats.net/event/electronic-beats-festival-zagreb/.

Učitati još
Zatvori