Pregled događanja: Tjedan pred nama u znaku je dokumentarnog filma

Pregled događanja: Tjedan pred nama u
znaku je dokumentarnog filma

Tjedan pred nama nosi filmski predznak jer već sutra počinje specijalno izdanje ZagrebDoxa, završit ćemo i sezonu roštiljanja na otvorenom, a sprema se i najveći party u ovoj 2020. Pripremili smo pregled događanja u tjednu pred nama.

ZagrebDox Special Edition

I ove godine ZagrebDox pruža direktan uvid u impresivne, odvažne priče i sudbine živopisnih pojedinaca iz svih kutaka svijeta: ovogodišnje posebno festivalsko izdanje održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Središnji dio programa činit će, kao i dosad, natjecateljski program podijeljen u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, gdje će pažljivo odabrani naslovi pružiti gledateljima uvid u recentnu dokumentarnu produkciju i aktualne autorske preokupacije, donoseći niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju gledatelje s intrigantnim osobnim pričama. U popratnom filmskom programu The Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa, a dio programa održat će se online. Detalji o programu nalaze se ovdje.

Stereotip Collage / Dixon & Felver

Dixon i Felver nastupit će u subotu, 10. listopada od 15 do 23 sata na platou Gradec. Stereotip je poznat upravo po neuobičajenim lokacijama i terminima održavanja, a novo izdanje na ovom ekskluzivnom mjestu donosi prvi put u suradnji s ekipom iz Collagea. S pogledom na katedralu i središte Zagreba plesat ćemo na otvorenom punih osam sati uz najnoviju glazbu koju je ovaj dvojac skupljao u pandemijskim vremenima.

BBQ season closing

U petak 09. listopada i subotu 10. listopada iskoristi priliku i dofuraj svoje nepce u Ljetnom vrtu Savske 160 jer te čekaju BBQ poslastice. Uz bajkovitu hranu, VIB, Grif bar i Ljekarna u Ljetnom vrtu potrudit će se utažiti žeđ, a kao i uvijek, sve će biti popraćeno glazbenom selekcijom koja će vas odvesti u chill jesenske noći u šarenom VIB Gardenu. Jednostavno je, skrenite u Savsku 160 na zadnji roštilj sezone.

SFeraKon na Ribnjaku

SFeraKon 2020. godine službeno će se održati u parku Ribnjak od 9. do 11. listopada. Zbog situacije s Covidom, uputa nacionalnog stožera i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, konvencija će se održati na otvorenom pod šatorima i nadstrešnicama. U slučaju kiše se ne odgađa. Sve o programu ovog fantastičnog znanstvenog festivala pratite ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori