Kreativni festival za djecu ZGodionica ove godine održava se na Bundeku

Hit dječji festival otvorio je svoja vrata, ali na novoj adresi! Na zagrebačkom Bundeku (južna strana ili pokraj dječjeg parka) 20. kolovoza počeo je bogati program koji će zainteresirati baš svako dijete, dok je za roditelje uređena posebna zona za uživanje s ležaljkama i naravno ićem i pićem. Četvrto izdanje prvog dječjeg festivala u Zagrebu traje sve do 5. rujna.

Zabava prije povratka u školske klupe

Još malo opuštene, bezbrižne, ali i edukativne zabave prije povratka u vrtiće i školske klupe! Šarenilo i dječji osmjesi od 20. kolovoza odzvanjaju u novoj zelenoj oazi – na Bundeku. ZGodionica na istom mjestu nudi edukaciju, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije – boravak u prirodi. ZGodionica se ističe svojim kvalitetnim programom koji je motorički i prilagođen prirodi o čemu ne prestaju pričati ni djeca ni roditelji posljednje tri godine.

Na sportskoj livadi djeca mogu zaigrati graničara, povlačenja užeta, ragbi, badminton, softball, squash, nogomet, crossfit, odbojku, ali i družiti se s našim poznatim sportašima. Suradnja je ostvarena s brojnim sportskim klubovima i savezima koji će demonstrirati svoje sportove te s Hrvatskom olimpijskom akademijom i popularnim programom Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba. Ove smo se godine pobrinuli i za male moždane vijuge pa je s nama i Šahovski klub Caissa koji će mališanima otkriti zanimljiv svijet šaha.

Bogat i zabavan program

Na svakom koraku djeca mogu razvijati svoju kreativnost i maštu, jer su im na raspolaganju čak i ‘magične’ radionice koje ih uz Ministarstvo magije vode u mistični svijet čarobnjaka. Svi koji posjete ZGodionicu mogu učiti kako plesati urbane plesove, kako šivati u maloj školi domaćinstva, slikati i crtati, zatim kako se brinuti o kućnim ljubimcima, kako njegovati i saditi biljke, učiti engleski jezik, pripremati zdrave zalogaje i sokiće, mogu gledati dječje predstave, plesati u dječjem discu svaku večer, izvoditi pokuse, uživati u kreativnim radionicama Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i mozgalicama Muzeja iluzija. U svijet mašte djecu vodi i baka Fulvia i njezina pesica Frida koja nakon dana ispunjenog aktivnostima čita priče za laku noć. Kao i svake godine tradicija se nastavlja; vraća se jedna od glavnih atrakcija dosadašnjih godina – zipline, i to s dvije linije – za manju i veću djecu. Tu je naravno i kuća diva koji spava (ali morate paziti da ga ne probudite).

Ulaz je besplatan

Ulaz na ZGodionicu i na sve radionice za djecu je – kao i uvijek – besplatan, naplaćuje se zipline i oslikavanje lica. Roditelji, djedovi i bake i svi ostali koji stižu s mališanima mogu odmoriti uz klopu i cugu u posebnoj zoni za uživanje, u kojoj se nude zdravi sokovi i smoothiejii, zdravi sendviči, mini hamburgeri, voće, palačinke, kokice i najbolje fritule.

Program festivala dostupan je na službenoj Facebook stranici ZGodionice. Radno vrijeme najboljeg dječjeg festivala je od 16 do 22 sata tijekom tjedna (od ponedjeljka do petka) te od 10 do 22 sata vikendom.

Foto: Matej Raškaj

0