Fantastična britanska serija koju morate pogledati

Fantastična britanska serija
koju morate pogledati

tom hiddleston 2

Svi ljubitelji dobrih špijunskih trilera došli su na svoje čim se počela emitirati serija ‘The Night Manager’. Ova, sada već proglašena ‘jednom od najboljih serijala svih vremena’, snimljena je prema romanu, bestselleru Johna le Carréa, iz 1993. godine.

Adaptaciju romana napravio je David Farr, dok je seriju režirala Susanne Bier. U glavnim ulogama su Hugh Laurie i Tom Hiddleston, a prate ih Olivia Colman, David Harewood, Tom Hollander i Elizabeth Debicki. Hugha Lauriea smo u seriji gledali u netipičnoj ulozi hladnokrvnog zlikovca, trgovca oružjem Richarda Ropera, dok svima poznati Loki iz serijala o Marvelovom junaku Thoru, Tom Hiddleston, u seriji glumi Jonathana Pinea, bivšeg vojnika koji dok radi kao noćni manager hotela biva spletom okolnosti angažiran od britanske tajne službe kako bi se infiltrirao u naizgled neprobojni krug trgovaca oružjem na čelu s Richardom Roperom.

Da ne kvarimo radnju onima koji seriju još nisu pogledali samo bi otkrili da u seriji osim iznimno mnogo uzbuđenja, napetosti, romanse i odlične špijunske radnje gledatelje čeka odlična gluma predvođena Hughom Lauriem koji ovaj put dominira ekranom kao iznimno uvjerljivi ‘najgori čovjek na svijetu’. Gledajući ga uopće nam se ne nameću neke od njegovih prijašnjih uloga koje su ga zasigurno i na neki način obilježile kod publike. Njegov svjež i stvarno odličan pristup ovom karakteru rezultirao je likom kojeg odmah bez imalo susprezanja prihvaćamo takvim kakav jest – kakvim ga je Hugh Laurie kreirao.

tom hiddleston

Elizabeth Debicki i Tom Hiddleston

No, jedno od iznenađenja svakako je mladi Tom Hiddleston, koji iako je klasično obrazovan glumac te je svoje početke ostvario u kazalištu, publici je najpoznatiji kao zlikovac Loki u Marvelovim nastavcima. No, njegovo utjelovljenje lika koji u svoj svojoj plemenitosti, ispod te uglađene britanske vanjštine i elegantnog dojma, izvlači na površinu neobuzdanu zvijer koja se pojavljuje kada situacija to zahtjeva, jedno je od većih iznenađenja na malim ekranima.

Hugh Laurie

Hugh Laurie

Serija se počela emitirati sredinom veljače u Velikoj Britaniji, dok je u SAD došla 19. travnja. S početkom oba emitiranja stekla je iznimnu veliku popularnost.

Foto: The Night Manager

Učitati još
Zatvori