Novi film Braće Coen

Novi film Braće Coen

fargo-1

Fargo

Joel i Ethan Coen, u filmskom svijetu poznatiji kao Braća Coen, scenaristi su, režiseri i producenti koji su do sada ostvarili neka od najboljih filmskih ostvarenja tijekom posljednjih dvadeset godina – Tko je ovdje lud?, Arizona Junior, Mr. Hula-Hoop, Millerovo raskrižje, Suvišna okrutnost, Čovjek kojeg nije bilo, Nema zemlje za starce, Fargo, Veliki Lebowski, Barton Fink…

hail-caesar-1

Hail, Caesar!

Trenutno rade na novom filmu o ‘dark webu’, kronološki obrađujući istnitu priču crnog digitalnog tržišta droga Silk Road i njegovog vladara Rossa Williama Ulbrichta. Ovaj cyber-krimić ‘Dark Web’ prati Ulbrichta dok je djelovao pod pseudonimom Dread Pirate Roberts te kako je izgradio svoje carstvo. Scenarij se temelji na članku iz časopisa Wired, objavljenog 2015. godine. Ulbricht trenutno služi zatvorsku kaznu bez pomilovanja za pronevjeru, urotu, krađu identiteta, hakiranje te ilegalnim trgovanjem narkoticima.

hail-caesar-3

Hail, Caesar!

Film se originalno trebao zvati ‘Silk Road’ kada je na ideju za scenarij došao Dennis Lehane 2013. godine. Silk Road ilegalno je tržište najviše koncentrirano oko trgovine narkoticima s godišnjim prometom od $ 15 milijuna. Inicijalno zatvoreno 2013. godine, to ‘cryptotržište’ nanovo se pojavilo u studenom 2014. i djelovalo dok FBI nije ulovilo Ulbrichta i zatvorilo ga zauvijek.

hail-caesar-2

Hail, Caesar!

Još se ne zna tko će režirati film, no sigurno je da će ovo također biti još jedan film s karakterističnim Braća Coen potpisom.

The Bog Lebowski

The Bog Lebowski

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori