Izašao iščekivani album Lovely Quinces!

‘Meet Me In Moscow, part one’ novo je diskografsko izdanje Lovely Quinces od debija ‘No Room For Us’ iz 2013. godine. U te protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Dunje Ercegović, od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu te rasprodanih klubova u Hrvatskoj preko nastupa u regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto.

lovely quinces

Ipak, vjerojatno najveće priznanje došlo je prošlih mjeseci kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta. Objava novog EP-a zaokružuje stoga na idealan način turbulentnih mjesec dana u životu Lovely Quinces.

Prvi dio ‘Meet Me In Moscow’ sadrži ukupno pet pjesama, otvarajuću ‘Tide’, od ranije predstavljenu ‘M’ te ‘Nostalgia’, ‘Pretty” i ‘In Time’, već dobro poznate s njezinih nastupa. Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna ‘Tide’ koja spade u sam vrh LQ radova.

Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pjesme napisala, otpjevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente te snimio i producirao cijeli EP. Za cover albuma zaslužan je mladi hrvatski umjetnik Veljko Popović.

Foto: Facebook

0