Izašao iščekivani album Lovely Quinces!

Izašao iščekivani album Lovely Quinces!

‘Meet Me In Moscow, part one’ novo je diskografsko izdanje Lovely Quinces od debija ‘No Room For Us’ iz 2013. godine. U te protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Dunje Ercegović, od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu te rasprodanih klubova u Hrvatskoj preko nastupa u regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto.

lovely quinces

Ipak, vjerojatno najveće priznanje došlo je prošlih mjeseci kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta. Objava novog EP-a zaokružuje stoga na idealan način turbulentnih mjesec dana u životu Lovely Quinces.

Prvi dio ‘Meet Me In Moscow’ sadrži ukupno pet pjesama, otvarajuću ‘Tide’, od ranije predstavljenu ‘M’ te ‘Nostalgia’, ‘Pretty” i ‘In Time’, već dobro poznate s njezinih nastupa. Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna ‘Tide’ koja spade u sam vrh LQ radova.

Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pjesme napisala, otpjevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente te snimio i producirao cijeli EP. Za cover albuma zaslužan je mladi hrvatski umjetnik Veljko Popović.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori