5 knjiga koje nećete moći ispustiti iz ruke

5 knjiga koje nećete moći
ispustiti iz ruke

Dobra knjiga vas može bilo kada bilo gdje odvesti. I vraćat ćete se na to mjesto i u isto vrijeme ponovno i ponovno. Oni koji često čitaju knjige znaju kakva je to ovisnost, a oni kojima s knjige smiješe s polica knjižara ili knjižnica tek će to slatko iskustvo osjetiti… Najbolje je kada vam knjiga uđe u tijelo, glavu i ne možete prestati razmišljati o njoj… Kada se žurite izaći s posla jer ćete u javnom prijevozu – tramvaju, autobusu požuriti zauzeti mjesto i izvaditi je iz torbe. Utrka kući kako biste se zavalili u udoban naslonjač nikada nije bila napetija, a knjiga postaje vaša dnevna opsesija.

Knjige koje nećete ispustiti iz ruke

Ako žudite za takvim osjećajem ili vam treba nova doza takve književnosti, donosimo popis pet knjiga koje doslovno nećete moći ispustiti iz ruke.

Rich People Problems, Kevin Kwan

Ovo je posljednja knjiga trilogije Crazy Rich Asians, no možete ju čitati samu za sebe. Radi se o vrtlogu kompliciranih karaktera koji svi žele jednu stvar – nasljedstvo od svoje umiruće bake. Priča donosi skandal za skandalom koji će vas nasmijati do suza… A kada dođete do posljednje stranice bit će vam žao što je priča gotova.

Quicksand, Malin Persson Gioloto

Krimić u svome najboljem izdanju – to je ova knjiga. Radi se o kriminalističkom romanu koji donosi radnju oko pucnjave u školi u Stockholmu. Sumnjiči se Maja Norberg da je ubila svog dečka i najbolju prijateljicu. Motivi koji se usput otkrivaju te sve što se događa kako se radnja dalje odvija promijenit će vaše pretpostavke i zaključke za kraj više puta. Napeta priča koju jednostavno nećete moći do kraja ispustiti iz ruke.

Beartown, Fredrik Backman

Mali grad poznat po svojim rezultatima hokeja pokaže svoje pravo lice kada se dogodi tragedija koja će ili ujediniti ili razdvojiti zajednicu. Kako bi bili sigurni da će se desiti prava stvar, čitat ćete knjigu napeto sve do posljednje stranice, u jednom dahu.

Exit West, Mohsin Hamid

Naizgled se radi o tipičnoj boy meets girl priči. No, njihova zemlja postane okupirana ratom i oni odluče pobjeći. Jedino što imaju jest jedno drugo, kojota koji može naći magične portale i želju za mjestom koje mogu zvati domom. Da, dobro ste pročitali – kojota koji može naći magične portale! Nećete ju do kraja ispustiti iz ruke. Garantirano. Bonus je što je knjiga finalist za nagradu Booker. Razlog koji ne možete zanemariti.

The Twelve Lives Of Samuel Hawley, Hannah Tinti

Ovo je priča o Samuelu Hawleyu i njegovoj kćerki Loo. On bježi od svoje kriminalne prošlosti i uči svoju kćer kako preživjeti u svijetu… Slatka, dirljiva priča koja će osvojiti svakoga, čak i one najtvrđeg srca.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori