Najpoznatiji street art festival se vraća

Najpoznatiji street art festival se vraća

Najveći europski umjetnički i graffiti festival opet se održava u 2015. godini! Nekoliko godina se pritajio, no vraća se u velikom stilu. Potvrđeni su datumi Upfest – The Urban Paint Festival dijela programa za Upfest 2015.

Unit 91 at Upfest - Urban Paint Festival 2012

Unit 91 at Upfest – Urban Paint Festival 2012

Festival je nastao u 2008. godini na temelju inspiracija Super Cans u Southamptonu i Cans festival u Londonu. Također je  veliki i rastući broj sličnih manjih događanja utjecalo na formiranje ovakvog mega događaja u Bristolu, UK. Jako brzo je narastao, brojao je 50 umjetnika sudionika festivala te se održao u bristolskoj tvornici duhana. Iduće godine brojao je već 150 umjetnika sudionika na sedam (!) lokacija u Bristolu. Nakon toga je broj lokacija rastao, dijelovi programa odvijali su se i u galerijskim prostorima, u drugim gradovima, kao u Londonu.

Upfest - The Urban Paint Festival, 2013.

Upfest – The Urban Paint Festival, 2013.

Specifičnost ovog velikog festivala jest da ima i humanitarni karakter tako da su zadnji put surađivali s “The National Association of Children of Alcoholics” koja podupire i bavi se s djecom alkoholičara. Svakako hvalevrijedna i plemenita suradnja.

Upfest - The Urban Paint Festival, 2013.

Upfest – The Urban Paint Festival, 2013.

Pogledajte video kako je bilo 2013. godine:

Učitati još
Zatvori