11. Zagreb Dox

Za sve ljubitelje dokumentarnih filmova u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol 29. siječnja 2015. otvorit će se jedanaesti po redu ZagrebDox, međunarodni festival dokumentarnog filma.

"Snovolovka"

“Snovolovka”

U proteklih deset godina ZagrebDox je posjetilo više od 200000 gledatelja, a na oko 2000 projekcija prikazano je više od 1500 filmova. S približno 150 filmova u 16 programa, uzbudljivim programskim novitetima kojima će se još intenzivnije približiti iskustvo dokumentarnog filma gledateljima i velikim brojem filmaša i profesionalaca iz cijeloga svijeta festival ulazi u svoju drugu dekadu.

"Kamena rijeka"

“Kamena rijeka”

Službeni natjecateljski program ZagrebDoxa uključuje međunarodnu i regionalnu konkurenciju, dok službeni program uključuje Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarce i ADU Dox. Spomenimo i nove posebne programe Triler dox, Blistok i ZagrebDoXXL te dvije retrospektive hrvatskih dokumentaraca u selekciji filmske kritičarke i filmologinje Diane Nenadić – Autorsku večer Vinka Brešana i Retrospektivu hrvatskih glazbenih dokumentaraca.

"Vrijeme za čaj"

“Vrijeme za čaj”

Već tradicionalno nakon zatvaranja festivala i dodjele festivalskih nagrada najboljim filmovima po izboru žirija, u nedjelju, 1. ožujka po cijeni ulaznice od 35 kn, posjetitelji će u programu The Best of Fest moći pogledati sve nagrađene filmove ovogodišnjeg ZagrebDoxa. I za ovo izdanje ZagrebDoxa u dnevnim terminima besplatno se prikazuju filmove iz međunarodne i regionalne konkurencije uz još poneko iznenađenje.

"Santa Cruz del Islote"

“Santa Cruz del Islote”

Raspored projekcija, cijene karata te ostale informacije možete saznati na web stranici ZagrebDox festivala.

0