Dubrovački Hotel Excelsior u novom ruhu

Dubrovački Hotel Excelsior u novom ruhu

excelsior-3

Kultni dubrovački Hotel Excelsior danas je otvorio vrata nakon višemjesečne obnove, a u hotel su jutros stigli prvi gosti. U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana tvrtka Jadranski luksuzni hoteli uložila je pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine. Investicijom koja je uključila temeljite izmjene kreiran je sofisticiran hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća.

excelsior-5

Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studiom Franić Šekoranja. Nastavak je to implementacije hrvatskog dizajna i produkta u investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalitete usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma.

excelsior-7

Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni ‘revival’ zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja, unoseći dašak glamura, stila i posebnoga šarma kroz čitavo proteklo stoljeće.

excelsior-1

Hotel Excelsior raspolaže s 158 elegantnih smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio – The Tower. Pažljiva obnova originalnog dijela hotela – Vila Odak – zadržala je aristokratske detalje dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji.

excelsior-2

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva jedinstveni pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela.

excelsior-4

Kompletno izmjenjeni Abakus piano bar i terasa – ‘srce hotela’ koje je oduvijek bilo omiljeno mjesto susreta – doživjeli su potpunu transformaciju vrativši hotelu Excelsior nostalgični ‘bellezza’ sjaj i sofisticiranu eleganciju.

excelsior-8

Novost u gastronomskoj ponudi, osim postojećih restorana Salin i Prora, jest fine dining restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara, a koji će pod palicom iskusnog Chefa Petra Obada nuditi modernu intepretaciju mediteranskih klasika.

excelsior-9

excelsior-10

Svečano otvaranje Hotela Excelsior planirano je 26. lipnja ove godine. Više o hotelu na službenoj stranici.

excelsior-13

excelsior-11

excelsior-12

excelsior-14

Učitati još
Zatvori