Krimi podcastovi na koje smo se navukli

Krimi podcastovi na koje smo se navukli

Nakon glazbe kao najčešćeg izbora i audio knjiga kao novijeg trenda kojeg mnogi tek otkrivaju, na svakodnevnoj playlisti naših pametnih mobitela se pronašlo mjesto za novi format. Između radijske emisije,  audioknjige i TV serije, smjestio se podcast, platforma koja je njegovim autorima nudila bezbroj mogućnosti i novi, prazni prostor koji su ispunili najrazličitijim sadržajima, od informativnih do inspirativnih, do zabavnih do intrigantnih.

S druge strane, njegovi slušatelji u tom novom i sve raznovrsnijem svijetu pronalaze savršeni format za ispunjavanje praznog hoda tijekom dana. Ako tražite savršeni dodatak svojoj playlisti koji će vam pomoći da se isključite iz svakodnevnog kaosa oko vas, podcastovi su savršeni izbor.

KRIMI PODCASTOVI: UZBUDLJIVI I INTRIGANTNI SVIJET KRIMIĆA U NOVOM FORMATU

U uzbudljivom svijetu podcastova kao najpopularniji su se istaknuli oni krimi tematike. Uzbudljivi i intrigantni krimi podcastovi oduševit će sve ljubitelje krimi žanra u knjigama, filmu ili serijama jer nude jednako uzbudljive priče i neočekivane zaplete, ali u novom formatu koji savršeno odgovora ubrzanom načinu života. Popularnost krimi podcastova, ali i podcastova općenito, je započela s podcastom Serial. Nakon prve sezone koja je oduševila svijet, slijedila je jednako uspješna druga sezona, ali i niz novih, sličnih podcastova.

Za sve ljubitelje krimi serija i romana u nastavku smo izdvojili šest odličnih podcastova zbog kojih ćete svaki slobodni trenutak posegnuti za slušalicama i koji će vožnju u autobusu i tramvaju pretvoriti dio dana kojemu ćete se zapravo veseliti.

SERIAL, PRVA SEZONA

SERIAL

SERIAL

Sjećate li se što ste radili prošli ponedjeljak? Ili prije mjesec dana? U dvadeset minuta kojih se nije sjećao započeo je i završio njegov slučaj. Adnan Syed optužen je za ubojstvo Hae Min Lee, svoje bivše djevojke. 2014. godine, 15 godina nakon ubojstva Hae Min Lee, ispred novinarke Sarahe Koenig našao se bizaran slučaj Adnana Syeda. Bez čvrstih dokaza i s jednim svjedokom koji je svakim iskazom mijenjao priču, Adnan je osuđen na doživotni zatvor. Njegovu priču saznajemo u podcastu Serial preko telefonskih razgovora s Sarahom, ljudi koji su uvjereni u njegovu krivicu i onih koji ga smatraju nepravedno optuženim.

SERIAL

SERIAL

S-TOWN

U e-mail sandučiću Briana Reeda, jednog od urednika i producenata podcastova Serial i This American life, našao se mail o dva događaja koji su se nedavno desila u njegovom rodnom gradu, Shit Townu kako ga nerijetko naziva. Nakon nekoliko mjeseci Brian Reed upušta se u neočekivanu avanturu isprepletenu bizarnim događajima, neobičnom sredinom i neočekivanom smrću.

CRIMETOWN

Podcast Crimetown

CRIMETOWN

Svaka nova sezona podcasta Crimetown vodi će nas u novi svijet intrige, neočekivanih zapleta i kriminala. Prve sezona donosi pogled izbliza na organizirane zločine i korupciju unutar mafijaške zajednice grada Providance u Rhode Islandu. Kroz narativno pričanje događaja i otkrivanje privatnog života svakog od likova unutar intrigantnog mafijaškog svijeta, nakon prve sezone s nestrpljenjem ćete iščekivati novu sezonu i novu priču.

Podcast Crimetown

CRIMETOWN

DIRTY JOHN

Podcast Dirty John

DIRTY JOHN

Dirty John je najnoviji krimi podcast o kojem trenutno bruji cijeli svijet. Kao podcast, čak i unutar krimi žanra kojem pripada, Dirty John je težak za slušanje. Iako intrigantna priča o ljubavi koje je na samom početku bila predobra da bi bila istinita cijelom podcastu donosi određenu težinu, ono što ga čini izuzetno zahtjevnim za slušanje su pretpostavke koje postavlja te izbori i ideje koji ga nerijetko odvode od stvarnih događaja i istine koje pokušava razotkriti.

Podcast Dirty John

DIRTY JOHN

CRIMINAL

Podcast Criminal

CRIMINAL

Za razliku od većine krimi podcastova čije su epizode povezane istim likovima i istom pričom, podcast Criminal u svakoj novoj epizodi istražuje novi zločin i donosi priče o ljudima koji su učinili nešto loše, o ljudima kojima je učinjeno nešto loše i svima onima koji su se našli negdje između.

Podcast Criminal

CRIMINAL

GENERATION WHY

Podcast Generation Why

GENERATION WHY

Baš poput podcasta Criminal, podcast Generation Why u svakoj novoj epizodi donosi nove i intrigantne priče od kojih se nećete moći odvojiti. Zajedno s Aaronom i Justinom, dvoje prijatelja i kreatorima ovog podcasta, upustite se u rasprave o različitim teorijama i razotkrivanje neriješenih zločina, kontroverza, misterija, zavjera i stvarnog kriminala.

Foto: Instagram, Crimetown, Criminal, Dirty John, Generation Why, Serial

Učitati još
Zatvori