Kreirajte boho stil u svom domu

Već neko vrijeme pratimo kako je boho stil doslovno poharao modni svijet. Šezdesete i sedamdesete vratile su se u novom ruhu, a ubrzo su se odrednice ovog trenda počele odražavati i u kolekcijama za dom – opuštenost i atmosferičnost boho stila naprosto se nije mogla zaobići ni u ovom aspektu.

boho3

Ako volite vidjeti boho komade u svojoj garderobi, možda ćete poželjeti i sobu upotpuniti sličnim detaljima te stvoriti sasvim drugačiju oazu od one na koju ste navikli. Retro ideje štuju se u dizajnu interijera već duže vrijeme i recikliraju se na najrazličitije načine pa ukoliko patite na vintage stil nećete moći odoljeti ni ovakvom šarolikom uređenju.

boho1

Za kreiranje boemskog stila u domu treba obratiti pažnju na nekoliko komada od ključnih i već prepoznatljivih materijala ili printeva koji će odmah evocirati njegov popularan opušteni šarm. Kako je u modi popularna brušena koža, tako se i u interijeru susreće u svojem obrađenom te neobrađenom obliku, zatim su tu baršun i krzno, orijentalni print te drvo. Možete birati hoćete li u svoj dom unijeti veće komade poput kožnih sofa i fotelja i onih prekrivenih baršunom ili ćete se odlučiti za detalj u obliku tepiha, ukrasnih jastučića od umjetnog krzna, drvenih stolića, posteljine i tepiha s ‘paisley’ printom i slično.

boho5

Kao i na modnoj sceni, resice su važne za boho interijer tako da se možete odlučiti za resice na tepihu, deki, prekrivaču za krevet ili tapiseriji. Odlučite se za tepih perzijskog uzorka ili tapiseriju te kreirajte mali kutak za opuštanje s puno jastučića, kojim tabureom i stolićem gdje možete uživati sami ili okupiti prijatelje za neuobičajenu gozbu. Što više orijentalnog uzorka to bolje, a ako ipak zazirete od psihodelije mnoštva boja možete svom minimalističkom interijeru podariti malo boje uz neki od življih komada posteljine, dekica, jastučića i slično.

boho4

Mirisni štapići kao i svjećice pridonijet će atmosferi, a svijeće možete smjestiti u fenjer za dodatni efekt. Zelenilo podiže svaki prostor, a posebno će se istaknuti unutar boho interijera jer će mu dati smirujući efekt. Također obratite pozornost na rasvjetu – minijaturne lampice koje ćete ovjesiti oko kreveta, upečatljiva sjenila za svjetiljke i lampioni posebno mogu naglasiti boemsku atmosferu u domu.

boho7

U nastavku pogledajte komade koji će se dobro uklopiti u boho interijer i mogu poslužiti kao inspiracija za vaše ideje.

Foto: Urban Outfitters

0