Kako pokazati fotografije u svom domu na kreativan način?

U životima mnogih od nas, fotografija je dragocjena i trajna uspomena koja nas voli podsjećati na sve one lijepe trenutke provedene u društvu obitelji ili prijatelja i ovjekovječene objektivom fotoaparata. No umjesto da budu izložene, mnogo je češći slučaj da iste te fotografije dane provode zatvorene na hard-discu ili unutar stranica nekog obiteljskog albuma. Nemamo ih vremena isprintati ili uokviriti, a i volju je ponekad teško pronaći, te se uvijek nađe neka izlika zašto ih ponosno ne istaknuti u svom domu.

Upravo zbog toga, jedan zanimljivi projekt pokrenuo je Fujifilm, čiji je polaroid fotoaparat Instax posljednjih nekoliko godina dodatno popularizirao povratak analognoj fotografiji. Sve svoje korisnike, ovaj je brend pozvao da na Instagramu putem hashtaga #MyInstax pokažu svijetu svoje fotografije, ali i da prezentiraju male i slatke ‘DIY’ uratke i ideje za izložiti fotografije na kreativan način. Brojne zanimljive prijave inspirirale su i nas te pokazale kako sve fotografija u fizičkom obliku može doći do izražaja.

Neki su svoje Instax uratke lijepili direktno na zid iznad kreveta ili u dnevnom boravku, neki su uz pomoć malih ukrasnih kvačica napravili od njih nizove, dok su ih neki pričvrstili na kartu svijeta i smjestili na mjesta na kojima su fotografije snimljene. Još neočekivanije, fotografije su pričvrstili za dječji mobil ili njima ‘uokvirili’ zidni sat. Neke od ideja donosimo u nastavku.

Foto: Instagram

0