Velika konferencija o poduzetništvu dostupna svima

Velika konferencija o
poduzetništvu dostupna svima

Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Hrvatskom gospodarskom komorom – Europskom poduzetničkom mrežom po prvi puta organizira konferenciju Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi koja će se održati 22.svibnja 2018.g. u Zagrebu, hotel Westin od 9 do 16 sati.

Konferenciju će otvoriti državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Nataša Mikuš Žigman, a o natječajima i sredstvima za žensko poduzetništvo govorit će Ana Mandac, pomoćnica ministrice.

Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi

Znate li da poduzetnici čine preko 90 posto gospodarstava svake države? Kako se nose sa poduzetničkim izazovima reći će nam poduzetnici iz Hrvatske i regije.

Na konferenciji će govoriti uspješne poslovne žene i muškarci te predsjednice regionalnih udruženja žena poduzetnica. U temu panela će nas uvesti predavanja predstavnika poduzeća Tokić d.o.o. , Anita Letica – generalna direktorica društva Philip Morris te Jadranka Primorac- članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina. Svoje poduzetničke početke će s nama podijeliti i uspješna poduzetnica, Vlasta Pojatina iz tvrtke Olival d.o.o. kao i druge panelistice i panelisti koji su već dugo u poduzetničkim i poslovnim vodama.

Prije same konferencije predstavit će se knjiga Mirjane Petković i Ivane Radić – Bez problema do rješenja – knjiga o hrabrosti i fokusiranosti na uspjeh, inspiriranu stvarnim ljudima i situacijama iz poslovnog i privatnog života.

Ova konferencija je regionalnog karaktera s gostima iz Njemačke,  Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te se očekuje značajan broj sudionika, uglavnom uspješnih poslovnih muškaraca i žena spremnih na razmjenu iskustava. Osim visokog menadžmenta i vlasnika poduzeća, među publikom se očekuju i oni koji su tek krenuli u posao te su otvoreni za nove suradnje. Hrvatskom gospodarskom komorom.

U Hrvatskoj je unazad nekoliko godina posebno popularizirana tema ženskog poduzetništva što je dovelo do osnutka raznih organizacija koje okupljaju i umrežavaju upravo žene, pomažući im da se uključe u tržište rada sa svojim znanjem i vještinama. Međunarodna mreža poslovnih žena jedna je takva organizacija, točnije udruga koja promiče žene u poduzetništvu. Iako je fokus naše udruge na poslovnim ženama te ženama poduzetnicama, smatramo kako su za uspješnost projekta važni suradnja i sudjelovanje muškaraca poduzetnika te žena u akademskoj zajednici, korporacija i studenata. Jedino tako je moguće postići najbolje rezultate i potaknuti društvo na kolektivnu promjenu. Vjerujemo kako se Hrvatska kao malo tržište treba prilagoditi i nositi s novim izazovima i novim generacijama koje imaju potpuno drugačije prioritete rada i razmišljanja.

Više informacija o programu možete pronaći ovdje na kojoj se možete prijaviti i kao sudionik na konferenciji. Konferencija je besplatna za sve sudionike uz prethodnu prijavu i potvrdu dolaska.

Foto: Unsplash, mrezazena.com

Učitati još
Zatvori