Tjedan bogat događanjima na tvrđavi sv. Mihovila

Svestrana udaraljkašica Kaja Farszky sinoć je u sklopu novog umjetničkog programa Strana B gostovala na Tvrđavi sv. Mihovila i zajedno sa svojim kovčegom povela publiku na putovanje kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70ih godina pa sve do danas.

tvrđava sv mihovil post 3

Nesvakidašnji koncert instrumentalnog teatra u kojem su, pored klasičnih udaraljkaških instrumenata sudjelovale i tave, posude s vodom kao i brusni papir začinio je tipični ponedjeljak i odlično najavio tjedan prepun događanja na Tvrđavi sv. Mihovila.

Večeras, 11.8. i sutra, 12.8. s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici gostuje popularni Massimo za čija se oba rasprodana koncerta već mjesecima tražila karta više, a za kraj tjedna tvrđava se pretvara u prekrasno kino pod zvijezdama kad se najpoznatiji filmski festival s motovunskog brda seli na Tvrđavu sv. Mihovila, 63 metra iznad realnosti u sklopu programa Mihovil gleda filmove.

Motovun Film Festival od svojih je početaka posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča. Na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila stiže šest filmskih naslova iz središnjeg filmskog programa MFF-a po izboru selektora Jurice Pavičića i Milene Zajović, u kojima će na najljepšoj pozornici na otvorenom od 13. do 15. kolovoza svi ljubitelji filmske umjetnosti moći odmoriti dušu.

motovun-14 post

Ulaznice za Motovun u Šibeniku: Mihovil gleda filmove mogu se kupiti na blagajnama Tvrđave svaki dan od 8,30 do 22 h, štandu kod HNK Šibenik na Poljani (9-12 i 20-22 h), u Muzeju grada Šibenika (10-18 h) i preko sustava croatia-tickets.com.

0