Omiljeni talijanski klasik za vruće dane

Omiljeni talijanski klasik za vruće dane

@waitingonmartha, koktel Aperol Spritz

@waitingonmartha

Ništa ne govori ‘Italia!’ kao neka jela i pića. Osim umjetnosti i dizajna, po čemu su Talijani prvenstveno poznati, gastronomija je sljedeća izuzetno bogata grana u kojoj naprosto briljiraju. Kao da su sva područja uživanja oni prvi pokrili. Tako je i s pićima, posebno onim ljetnim… U čast ljeta, Italije i tog lagodnog, lakog sunčanog osjećaja donosimo recept talijanskog klasičnog, no i kultnog koktela, Aperol Spritza.

Talijanski klasik

Svima omiljeni talijanski koktel ovog je ljeta postao pravo osvježenje i jedno od najpopularnijih pića ljetnih terasa kafića, barova i klubova. Osvježavajući napitak jednostavan je i za pripremu. Dakle, nećete gubiti puno vremena na kombinaciju raznih sastojaka i vrsta pića. Za koktel vam treba pjenušac, liker Aperol i soda-voda te naranča narezana na kriške kao dekoracija. U čašu s kockicama leda natočite oko dvije petine likera, dodajte tri petine pjenušca i jedan špric sode.

Priprema

U koktel potopite pola kriške svježe naranče i promiješajte slamkom. Niskoalkoholni liker nužan za ovaj koktel, a i po kojemu je koktel dobio i ima nastao je 1919. godine u Padovi, a proizvela su ga braća Barbieri koja su iznjedrila revolucionarnu ideju aperitiva sa samo 11 posto alkohola. Njegova popularnost s godinama sve više raste zahvaljujući njegovoj svježini, bogatom okusu i mogućnosti miješanja s velikim brojem drugih napitaka. Nakon ovih jednostavnih uputa, ništa vas ne može spriječiti da uživate u svom talijanskom klasiku i na terasi svoga doma ili među prijateljima!

@waitingonmartha, koktel Aperol Spritz

@waitingonmartha

@manuel_virdis, koktel Aperol Spritz

@manuel_virdis

@gallivantevents, koktel Aperol Spritz

@gallivantevents

@100ita, koktel Aperol Spritz

@100ita

Učitati još
Zatvori