Koje provode donosi Beograd ovog ljeta?

Koje provode donosi Beograd ovog ljeta?

@beograd_belgrade

@beograd_belgrade

Beograd je oduvijek bio sinonim za dobre provode, festivale i općenito zabavu i noćne izlaske. No, ovog ljeta donosi još više zabavnog, društvenog i kulturnog sadržaja.

Belef

Belef

BELEF

beogradski ljetni festival traje još tjedan dana i odlična je izlika za posjetiti Beograd, makar samo na vikend. Festival se zatvara 23. srpnja s koncertom Bajage i Instruktora i to koncertom naziva „Mjesec je mlad, a noć je vrela“.  Bajaga zatvara ovogodišnji BELEF na romantičan, drugačiji, beogradski način. Bajaga i Instruktori, kako kaže Momčilo, prvi put u svojoj dugoj karijeri, sviraju u vrtu Studentskog kulturnog centra. Na ovom intimnom koncertu Bajaga će izvesti neke nove i stare pjesme. Više informacija o koncertu saznajte na Facebook stranici.

BEER GARDEN

Beer Garden trajat će do kraja mjeseca, 30. srpnja, i to svaki dan od 17 sati do ponoći. Na ovom odličnom gastronomskom festivalu možete kušati preko 100 vrsta piva te će sve goste zabavljati bogati glazbeni program. Od 18 do 20 sati u okviru programa Gardensi gosti će uživati i u zvucima bluesa, rock&rolla, domaćih i stranih hitova, koje će svirati bendovi predvođeni jednim od najboljih bluese gitarista i majstora akustike, Nenadom Zlatanovićem, Vojislavom Đukićem Kokijem i Dejanom Vozlićem. Za atmosferu u nešto kasnijim satima, od 21.30 do 23.30 sati bit će zaduženi bendovi kao što su King Size, Plutonia, Witch 1, Prorok, Supermensi, Evillution, Pot i Dram. Više informacija od pivskim i glazbenim večerima možete saznati na Facebook stranici.

Beer Garden

Beer Garden

BEER FEST

Najveći europski pivski festival održat će se u Beogradu od 16. do 20. kolovoza i bit će to 15. po redu. Preko 500 000 gostiju posjeti ovaj festival svake godine. Ulaz je besplatan, glazbeni program je odličan, a koja su sve piva pripremljena za kušanje – možete samo zamisliti. Sve imformacije o detaljnom programu festivala možete saznati na belgradebeerfest.com.

LOVE FEST

Ovogodišnje izdanje Heineken Lovefesta od 3. do 5. kolovoza u Vrnjačkoj Banji ugostit će već svima poznate zvijezde domaće techno scene među kojima su Miloš Pavlović aka Regen, Lea Dobričić, DJ Shoxy, dok će Dejan Milićević i Marko Milosavljević na najvatrenijoj pozornici zajedno napraviti spektakularnu završnicu jedanaestog festivala ljubavi. Organizatori nisu propustili da i ove godine predstave producente i DJ-e u usponu, pa će tako Ilija Đoković, čije su se pjesme našle na playlistama brojnih svjetskih DJ-eva otvoriti ovogodišnji Heineken Lovefest. Sve informacije o ovom glazbenom festivalu potražite na en.lovefest.rs.

NISVILLE

Internacionalni Nišville / Nisville jazz festival je najposjećeniji jazz festival u Jugoistočnoj Europi i ove godine održat će se njegovo 23. izdanje. Neki od najpoznatijih izvodjača festivala su Solomon Burke, Tom Harrell, Richard Galliano, Benny Golson, Randy Brecker, Miroslav Vitous, John Patitucci, Candy Dulfer, Roy Hargrove, Sly & Robbie, Mingus Dinasty, The Cookers, Tania Maria, Billy Cobham, Rosenberg Trio, The Original Blues Brothers Band, Ron Carter, Dr Donald Byrd, Ginger Baker, Duško Gojković, Brussels Jazz Orchestra, Incognito, Brand New Heavies, De Phazz, Jazzanova itd… Iako se održava u Nišu, nalazite li se u Beogradu tijekom tjedna od 10. do 13. kolovoza, svakako ‘potegnite’ do Niša, posebno ako ste ljubitelj dobrog jazza. Nećete požaliti. Sve informacije o festivalu, rasporedu koncerata i ulaznicama možete saznati na nisville.com.

KARNEVAL BRODOVA

Za kraj ljeta, 2. rujna u Beogradu će se održati Karneval brodova na Savskoj promenadi. Ovaj spektakularan događaj svake godine privuče cijeli Beograd i regiju, i odličan je razlog čak i za jednodnevan ili vikend izlet do Beograda.

Beograd Karneval Brodova

blesa13

Foto: Instagram, Facebook

Učitati još
Zatvori