Pošaljite svoje snimke i fotografije za dokumentarac o razornom potresu i pomozite Kino klubu Sisak

Pošaljite svoje snimke i fotografije za dokumentarac o razornom potresu i pomozite Kino klubu Sisak

Niz potresa koji su razrušili Sisak, Petrinju i okolna sela nisu slomili volju mladih filmskih entuzijasta iz Siska. 

Tako na inicijativu Kino kluba Sisak počinje snimanje dokumentarnog filma koji za cilj ima prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na spomenutim područjima. Dokumentarac o potresu bit će produciran od strane Kino kluba Sisak, ali članovi pozivaju sve zainteresirane da pridonesu stvaranju ovako važnog projekta svojim uradcima. 

Vaše snimke i fotografije događaja u filmu…

Prikupljaju se tako fotografije i snimke koje su snimljene u trenutku potresa ili nakon potresa. Cilj ovog dokumentarca je prikazati snagu potresa i kako je utjecao na živote ljudi. Sada je na mladim filmašima, volonterima i entuzijastima stvoriti dokumentarni film od neizmjernog značaja za Sisak i ostala potresom pogođena mjesta. Sve one koji su zabilježili trenutke potresa i stanje nakon potresa tako mole da im dostave materijale i tako doprinesu stvaranju filma. 

Potres je trag ostavio i na domovima članova Kino kluba Sisak te na prostorijama Kluba i opremi kluba. Iz Kluba se nadaju kako ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju važnog dokumentarnog filma te kako će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj. Članovi Kino kluba Sisak tako prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba a o humanitarnoj akciji “Za Kino klub Sisak” više možete pronaći na ovoj stranici. Prikupljena novčana sredstva iskoristit će za nastavak rada Kino kluba Sisak, žele ga ponovno postaviti na noge.

“Iako je Klub stradao u potresu te je mnogo opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu filmaša to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području”, poručuju iz Kino kluba Sisak. 

O njihovoj neumornoj volji za snimanjem govori i činjenica kako dio ekipe snima neprestano, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši. Snimatelji su podijeljeni u timove koji prikupljaju materijale za dokumentarac o potresu diljem županije, a nadaju se kako će zaprimiti  i materijale svojih sugrađana.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori