Divne zidne dekoracije

Keramičarka Elisabeth Prince radi prekrasne dekoracije za interijere. No, njezin pristup dekoriranju razlikuje se uvelike od mnogih dizajnera. Ona u svoj rad unosi priču, ili još bolje rečeno, njezini radovi nastaju iz priče, često one koja je svEvremenski prisutna, a da ni sami nismo svijesni.

lastavice post 1

Izdvojili bismo njezin ‘Swallow project’ koji osim što ukrašava zidove, prostor i skreće pozornost na migraciju lastavica. Fascinirana je činjenicom da te male, nježne ptice, pređu toliki put i to svake godine u isto vrijeme. Napuštaju Europu krajem ljeta i odlaze na dugi put preko Sredozemnog mora, Afrike dok ne dođu na svoje odredište na jug ‘Crnog kontinenta’ gdje provedu zimu.

lastavice post 6

Na proljeće prođu opet taj dugi put natrag. Dnevno pređu i do 200 milja po danu te cijeli put mogu završiti unutar četiri tjedna. Prolaze iznad prostora i terena koje čovjek vjerojatno nikada neće posjetiti, što zbog prirodne nedostupnosti ili su okupiranih ratom ili sl. Možemo samo zamisliti što sve ove krhke i male ptice dožive i vide tijekom svojih putovanja. Utoliko je njihova snaga još i veća.

lastavice post 4

Kako bi si barem dočarali taj put, snagu i želju za avanturom, možete svoj prostor ukrasiti reljefima, malim plosnatim skulpturama-dekoracijama lastavica. Aplicirajte ih na zid te ga time učinite (barem prividno) velikim nebeskim prostranstvom.

lastavice post 2

Njezine ostale radove i sve informacije o kupnji možete vidjeti i saznati na gonepotty.blogspot.com te Facebook stranici.

Fotos: Facebook

0