Nova zvijezda u ljubljanskom Narodnom muzeju

zvezda (7)

Caffe bar i slastičarnica ‘Zvezda’ pronašla je svoje mjesto u prostoru slovenskog Narodnog muzeja. Trend spajanja kulture i ispijanja kave već odavno postoji na zapadu, a čini se da polako dolazi i na naše prostore. Ljubljana se može pohvaliti mjestom u kojem uz kavu i kolač nude pogled na najznačajniji barokni spomenik u Sloveniji, Robovu fontanu iliti Fontanu tri rijeke.

zvezda (8)

insta2

@tinamastnak

Zvezda je pripremila i posebne slatkiše posvećene poznatim slovenskim umjetnicima. Jedan od prvih kolača posvećen je Luizi Pesjak, slovenskoj pjesnici, spisateljici i prevoditeljici. Posebni i elegantni kolači nude se u ‘Zvezdi’ koja se nalazi u Narodnom muzeju, a kasnije će se moći pronaći i na njihovim drugim lokacijama. Njihov prostor u Narodnom muzeju je mjesto u kojem se uz razgledavanje umjetničkih djela i zaustavljanje na kavu, čaj i slastice, može uživati u ugodnoj atmosferi u kojoj se mogu dijeliti sakupljeni dojmovi stalnih postava ili tematskih izložbi muzeja.

zvezda11

‘Zvezda’ je naime prava slovenska gastronomska institucija koja se nalazi na nekoliko lokacija. Osim njihove slastičarnice ‘Deli’ u kojem se nude razne vrste sladoleda i kolača, nezaobilazna destinacija je i njihov bistro, smješten između Zvezda Parka i poznatog ljubljanskog Tromostovja koji nude odabrana, visoko kvalitetna jela.

zvezda (6)

Kako bi uspjeli ispuniti visoke standarde nude selekciju pomno odabranih jela čiji su sastojci svježi, kvalitetni i većinom lokalno uzgojeni. Ako je Ljubljana na popisu mjesta koje ćete uskoro posjetiti, nemojte si zaboraviti priuštiti užitak za nepce u ‘Zvezda’ restoranu, caffe baru ili slastičarnici. Možete ih pratiti na službenoj Facebook stranici.

zvezda (1)

insta

@ajdasitar

insta3

@ajdasitar

 Foto: Instagram; Zvezda.si

0