Kava i zobena kaša u jednom

Kava i zobena kaša u jednom

@jar.of.lemons

@jar.of.lemons

Kava, čokolada i zobena kaša u jednoj zdjelici? Savršen doručak, rekli bismo. A s obzirom na jednostavnu pripremu i činjenicu da svoj doručak možete smiksati večer prije i ponijeti na posao, zaista nema razloga da preskočite ovaj recept.

U posljednje vrijeme posebno su popularni tzv. ‘overnight’ recepti, odnosno kaše čiji se sastojci slažu večer prije kako bi vas ujutro dočekalo potpuno jelo. Uz zobene pahuljice, često su baza za takve recepte chia sjemenke, amaranth ili proso, a recepti sadržavaju razne dodatke, orašaste plodove, lanene sjemenke, voće, superhranu… Jedan je genijalan slatki primjer ‘to go’ pripremila Kuživancija, zobena kaša za doručak može biti i slana, a u ovom će slučaju ljubitelji kave voljeti dodatno pojačanje u obliku kofeina.

@_faringwell

@_faringwell

Odaberite teglicu, šalicu ili zdjelicu u kojoj ćete doručak naposljetku i ponijeti, a za najosnovniju varijantu trećinu teglice ispunite zobenim pahuljicama, druge dvije trećine neka sačinjava mješavina kave, mlijeka i zaslađivača prema vašem po ukusu. Uz to možete dodati: malo chia i lanenih sjemenki, cimet, kokosovo ulje, bananu, borovnice… Pomiješajte sve sastojke i ostavite u teglici preko noći, ujutro će vas čekati savršeni doručak!

@fitfoodiefinds, @24carrotlife

@fitfoodiefinds, @24carrotlife

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori