Kate Middleton objavila je da boluje od raka: ‘Bio je to veliki šok’
Kate Middleton objavila je da boluje od raka: ‘Bio je to veliki šok’

Kate Middleton objavila je da boluje od raka: ‘Bio je to veliki šok’

Kate Middleton, princeza od Walesa, objavila je da boluje od raka.

“Željela sam iskoristiti ovu priliku da se osobno zahvalim svima vama na porukama podrške i na razumijevanju dok sam se oporavljala od operacije. Iza nas je nekoliko jako teških mjeseci, ali imam fantastičan medicinski tim koji se sjajno brine o meni. Na tome sam im zahvalna”, rekla je princeza na početku svog obraćanja.

Objasnila je i kako je operacija abdomena bila uspješna, ali da su testovi nakon operacije pokazali prisutnost karcinoma. Zabog toga joj je liječnički tim savjetovao da se podvrgne preventivnoj kemoterapiji. Upravo sada prolazi kroz ranu fazu tog tretmana.

Kate Middleton: “Ja sam dobro…”

“Ovo je, naravno, bio veliki šok, a William i ja smo činili sve što smo mogli da se s dijagnozom nosimo u privatnosti i da je procesuiramo kako bismo zaštitili svoju mladu obitelj. Za to nam je trebalo vremena. Ja sam trebala vremena da se oporavim oz ozbiljne operacije kako bih započela daljnje liječenje. Najvažnije, trebali smo vremena kako bismo Georgeu, Charlotte i Louiseu objasnili što se događa na način primjern njima i da ih uvjerimo da ću biti dobro.

Kao što sam rekla i njima, ja sam dobro i svakim danom sam sve jača. Fokusirana sam na stvari koje mi pomažu da se izliječim”, rekla je Princeza od Walesa. Dodala je i kako joj je William bio velika utjeha i ohrabrenje, baš kao i poruke koje su joj stizale od ljudi.

“Nadamo se da ćete razumjeti da nam, kao obitelji, sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoje liječenje. Rad me uvijek jako veselio i veselim se povratku svojim obavezama kada budem mogla, ali zasad se moram usredotočiti na oporavak”, kaže u videu.

Napoljetku je dodala kako misli na sve koji se bore s istom dijagnozom, zamolila ih je da ne gube vjeru i nadu te im poručila da nisu sami.

Kate Middleton_Profimedia
Foto: Prince and Princess of Wales/ Profimedia

Foto: Prince and Princess of Wales/Profimedia

Učitati još
Zatvori