5 ideja kako do retro interijera

Kare kolekcija Cocktail

Nije tajna da novi salon KARE Zagreb voli glamurozni, retro stil kojeg smo mogli vidjeti kod Twiggy i Edie Sedgwick, a znate li da i vi možete postići izgled ludih 70-ih, swing 60-ih i stilskih 50-ih u vašoj dnevnoj sobi uz nekoliko jednostavnih savjeta.

Za kolekciju Cocktail KARE je obrisao prašinu s najboljih svjedoka umjetnosti namještaja od 50-ih do 70-ih. Oni sada slave retro izgled dinamičnim oblicima i ugodnim bojama iz vremena ekonomskog procvata. Izaberite svoj najdraži komad, izrazite stav bojom i okrunite interijer detaljima retro dizajna.

Kare kolekcija Cocktail

5 jednostavnih načina kako primijeniti retro izgled:

James Bond susreće Stanleya Kubricka. Barem što se stila tiče – kolekcija Cocktail mijenja retro izgled u odraslu i finu sredinu. Ne paničarite prerano: ne govorimo o pletenim stolnjacima, pokrivačima s motivima Havaja ili od toaletnog papira. Mi ćemo vas graciozno voditi kroz dizajnersku džunglu.

1. Upotrijebite fine materijale

Mekani baršun, tamno drvo i svjetlucavi metalni elementi od mjedi i bakra osigurat će uzbuđujuću kombinaciju sjajnih, sirovih, mekanih i tvrdih površina.

Kare kolekcija Cocktail

2. Šarena kombinacija

Tirkizna, ljubičasta, žuta, narančasta i smeđa stvaraju topao i udoban izgled. Savjet: možete sve orijentirati prema centralnom komadu vašeg namještaja u prostoru, kao što je npr. ogledalo Sunrise, kako biste odlučili o kombinacijama boja koje će unijeti harmoniju u sobu.

3. Čiste linije i prirodni oblici

Ako pronalazite određene oblike u vašim komadima namještaja, poput linija u obliku kruga, uvijek možete oživjeti ovaj element u dodatnim dekoracijama. Tako unosite ritam u interijer.

Kare kolekcija Cocktail

4. Ako zbilja volite 60-e onda ćete voljeti i zidne tapete!

Komarova zidna tapeta Meander ujedinjuje stilski i geometrijski uzorak u mutirane boje i naglašava harmoniju, poput šlaga na vrhu retro izgleda. Zidne tapete za glamurozan izgled možete pronaći u KARE Zagreb salonu.

5. Dajte izgledu svoj vlastiti pečat!

Dajte svom novom-starom stilu osobni dodir i ukrasite ga modelima oldtimer automobila, svojom najdražom pločom Jerry Lee Lewisa ili fotografijama vaše bake i djeda snimljenima u 60-ima. I ne zaboravite neizostavni fikus.

kare-cocktail-2

Foto: Kare0