Kamena kuća u Primoštenu koja priziva ljeto

Kamena kuća u Primoštenu
koja priziva ljeto

kuca-primosten-3

Kamena kuća Popožo

U potrazi za opuštajućim odmorom blizu mora, plaže naišli smo na pitoreskno malo mjesto na Jadranskoj obali s najšarmantnijom kamenom kućom – kućom Popožo. Kuća Popožo smještena je samo deset metara od plaže, u centru gradića Primoštena. prirodna ljepota i kulturno nasljeđe razlozi su zašto je Primošten jedan od najpoželjnijih destinacija na Jadranu.

kuca-primosten-10

Smješten između Šibenika i Splita, lako dostupno je to malo mjesto i pogodno za sve oblike odmora – od obiteljskog do onoga gdje u bijegu od civilizacija samo u dvoje želite provesti svojih dva tjedna ljetovanja. Već preko šezdesetgodina Primošten privlači turiste svojom autentičnom arhitekturom, izvrsnom gastronomskom i vinskom ponudom, čistim plažama i bistrim morem.

kuca-primosten-4

Kamena kuća Popožo sagrađena je u 19. stoljeću i obiteljska je lokacija već desetljećima i naraštajima. Svjedokinja je mnogim povijesnim i kulturnim događajima, čak i onim teškim, poput rata. No, posve obnovljena 2012. godine i to u skladu s dalmatinskom tradicijskom gradnjom sada dočekuje goste sa svoje prekrasno namještene tri etaže. Vanjske stube vode do ulaza prve etaže. Natkrivena terasa, namještena s udobnim stolcima, foteljama i stolom, idealna je za jutarnju kavu ili čašu vina u večernjim satima. Terasa donosi i pogled koji puca na luku i jahte, lokalnu plažu i more.

kuca-primosten-5

popozo-primosten-13

Prva etaža ima posve opremljenu kuhinju, blagovaonski dio i dnevni boravak. Interijer je namješten decentno, jednostavno i s elementima u kombinaciji modernog i tradicionalnog s prevladavajućim rustikalnim elementima.

kuca-primosten-2

Druga etaža donosi mjesto odmora i sna. Dvije spavaće sobe s pripadajućim balkonom i kupaonicama osiguravaju apsolutni toliko potrebni odmor. I na kraju, na trećoj etaži, nalazi se galerija s udobnim smještajem za dvoje. Prozračna galerija ispunjena svjetlom prava je mala oaza za odmor.

kuca-primosten-7

Više o kući i njezinoj dostupnosti možete saznati na stonehouse-popozo.com.

kuca-primosten-9

kuca-primosten-6

kuca-primosten-8

popožo 12

popozo-primosten-11

popozo-primosten-16

popozo-primosten-15

popozo-primosten-14

popozo-primosten-17

Učitati još
Zatvori