Kako živjeti luksuznim životom s ne tako luksuznim budžetom

Mnogim je ljudima prva asocijacija na luksuz privatni avion, kavijar ili šampanjac. No, zar nije luksuz zapravo osjećaj? To može biti ritual koji svakodnevno upražnjavate kako biste se osjećali bolje,  ili pak dozvoljavanje samom sebi da se razmazite nekim sitnicama koji će vam pružiti lijepe i opuštajuće trenutke poput malo dužeg izležavanja u mirisnom krevetu, lijepo dekoriranog buketa na stolu u dnevnom boravku i ispijanje kave s pogledom na vrt. Ono što je važno imati na umu jest da luksuz nije samo za milijunaše i ljude koji su materijalo usmjereni. Luksuz je zapravo puno više od toga i njegov je glavni smisao da si ugodite i da to činite što češće kako biste stvorili lifestyle ispunjen ugodom.

Radi se o tome da odlučite sebe tretirati kao najvišu kvalitetu i zaslužujete apsolutno najbolje, čak i ako imate skroman proračun.

Svatko može imati luksuzniji život. Sve što trebate učiniti jest raditi na tome i napraviti nekoliko prilagodbi. Ne dopustite da vas novac zaustavi u ugađanju sebi. Izaberite nekoliko područja vašeg načina života u kojima želite doživjeti dobar život i usmjeriti svoju energiju na poboljšanje tih dijelova svog postojanja.

Shvatite da ćete morati promijeniti nekoliko svojih navika i napraviti izmjene u tome kako trenutno funkcionirate da biste dobili ono što želite. Potražite u nastavku kako početi živjeti luksuzniji život već sada.

Štednja

Ako želite putovati na otmjena mjesta i nositi skupu odjeću, tada morate početi štedjeti novac za to. Nema ništa loše u napornom radu za svoj novac i njegovom odlaganju kako biste ga mogli potrošiti kasnije. Luksuzni način života neće pasti u vaše krilo, zato budite spremni dati sve od sebe kako bi se to dogodilo (ako je to vaš cilj). Novac izravno uplaćujte na štedni račun, tako da ga ni ne vidite kada ga zaradite.

Hobi

Zašto ne biste u svoj životni stil uključili popularan i sofisticiran sport poput tenisa ili trčanja, ili počnite skupljati vina iz cijelog svijeta. Sve što trebate je sustav za pohranu vina i čitanje literature uz koju ćete prikupiti sve informacije koje su vam potrebne. Naučit ćete što se događa kada vino stari i koja su najbolja vina. Postanite stručnjak za određeno područje i iskoristite svoj hobi kao način da pokažete svoju profinjenu stranu. Morate projicirati sliku luksuza ako tako želite da vas drugi tako vide.

Uređivanje doma

Uživajte u luksuznijem načinu života, uređujući svoj dom. Ne morate čak ni trošiti bogatstvo. Sve što morate učiniti jest uzeti vremena za shopping i pronaći ponude koje želite. Obratite pozornost na detalje, tako da svaka soba ima jedinstven stil i barem poneki upečatljiv detalj. Osvježite boju zidova, prikupite umjetnine te istaknite slike koje će vašem domu udahnuti dozu glamura. Također pomaže u poboljšanju izgleda vašeg doma kada čistite i organizirate svoje stvari, tako da svi imaju svoje mjesto.

Nagradite se tretmenima ljepote

Dio koristi od življenja luksuznijeg života je u tome što vas ohrabruje da se usredotočite na brigu o sebi. Razmazite se kako biste se osjećali dobro i unosili te emocije u druge dijelove svog života. Vodite računa o svom umu, tijelu i duši, tako da ste sretniji i imate energije da nastavite graditi svoj luksuzni stil života. Dogovorite termine za uređenje i njegu kose, noktiju i kože koji će vam pomoći da se napunite i omogućite da se osjećate dobro u svojoj koži.

Imate moć promijeniti svoj život kad god poželite. Živjeti više ekstravagantno je uvijek opcija ako imate prave alate koji će vam pomoći da uspijete.

 

Foto: Instagram, Unsplash

0