Journal Pets: 9 jednostavnih načina na koje možete zabaviti svog psa u zatvorenom prostoru

Journal Pets: 9 jednostavnih načina na koje možete zabaviti svog psa u zatvorenom prostoru

https://www.instagram.com/p/B-Uu1RNBQzR/?utm_source=ig_web_copy_link

Vaše šetnje vjerojatno nisu iste kao što su do nedavno bile pa možda tražite jednostavne načine kako zabaviti svog psa kod kuće tijekom trajanja pandemije koronavirusa i socijalnog distanciranja. Zabavljanje pasa kod kuće može biti izazov, a smišljanje načina na koje ih možete zabaviti može biti još više iscrpno. Da bismo vam pomogli, sastavili smo popis od devet jednostavnih načina za zabavljanje vašeg psa u zatvorenom.

Prednosti kod zadavanja zadataka svom psu

Psi kojima je dosadno često upadaju u probleme. Mi smo njihov glavni izvor zabave, tako da, ako im ne zadajemo nikakve zadatke, oni će si sami naći zabavu, a tada bi mogli završiti s prožvakanim cipelama i ‘novim’ zavjesama. Igrajući se sa svojim psom nekoliko puta dnevno, možete smanjiti vjerojatnost da će razviti destruktivne navike, poput pretjeranog lajanja, grebanja ili žvakanja. U nastavku otrkijte devet načina za zabaviti svog psa kod kuće.

Igrajte igru ​​’pronađi poslasticu’

Igre koje zahtijevaju njuškanje su najjednostavniji način da zabavite svog psa. Tijekom osnovnih igara njuškanja, poput ‘pronađi poslasticu’, mentalno ga umorite i pomažete mu način na koji razvija svoje prirodne vještine. Sjeckana mrkva vam može poslužiti kao poslastica u ovoj igri. Uzmete poslastice i pripazite na to da vas vaš pas gleda dok ih raspoređujete po prostoriji. Dajte psu znak da pronađe poslastice i nemojte ga zaboraviti pohvaliti svaki put kad pronađe jednu od njih. Nakon što ste se uvjerili da vaš pas razumije što znači ‘pronađi poslasticu’, možete mu igru učiniti malo izazovnijom. Neka ostane u drugoj sobi dok sakrivate poslastice i počnite ih skrivati ​​na mjestima koja će mu otežati posao pronalaska, primjerice ispod tepiha.

Igrajte igru ​​pogađanja

Ako ste razmišljali o tome da podučite psa igrama u kojima može koristiti njuh, ovo je sjajna igra za početnike. Jedino što će vam trebati su pseće poslastice, a ako ih i nemate pri ruci može vam poslužiti nasjeckano voće i povrće ili napravite domaće pseće poslastice. Potom u jednu ruku stavite poslasticu, zatvorite šake, ispružite ih ispred vašeg psa i pustite ga da odabere u kojoj je ruci slastica. Kad vaš pas njuška ili šapom pokazuje ispravnu ruku, otvorite šaku i pružite mu poslasticu. Ako odabere pogrešno, ne obeshrabrujte ga, potrebno je malo vježbe.

Koristite Kong kako bi zabavili svog psa

https://www.instagram.com/p/B-U4mGvoiua/?utm_source=ig_web_copy_link

Punjeni Kong je jedna od najpopularnijih igračaka za ublažavanje pseće dosade jer ga je iznimno lako pripremiti. Ako želite zabaviti svog psa na neko vrijeme, pokušajte napuniti Kong s nekom od njegovih omiljenih poslastica. U njemu možete zamrznuti malo kikiriki maslaca ili pilećeg temeljca ili ga možete napuniti uobičajenim poslasticama i dati ga psu da se zabavlja. Smrznuti Kong će ga zabavljati barem 30 minuta. Kong igračke su netoksične, neuništive i možete ih oprati u perilici posuđa.

Zabava uz pomoć ručnika

Ako vaš pas voli njuškati, možete uzeti stari ručnik i raširiti ga na podu. Rasporedite nekoliko slastica po njemu i preklopite ga na pola. Dodajte još nekoliko slastica i ponovno preklopite. Ponavljajte to sve dok možete i neka vas pas pritom promatra. Onda mu samo dajte taj omotani ručnik i uživajte u prizoru dok on nemilice pokušava ‘spasiti’ slastice od ručnika.

Naučite psa novom triku

Zna li vaš pas kako prolaziti kroz noge, okretati se u krug ili kako vam mahnuti u znak pozdrava? Uvijek postoji novi trik kojem možete naučiti psa, a puno njih je jednostavnije za naučiti nego što možda zvuče. A ako vaš pas već zna gomilu trikova, jedna od najboljih stvari je da uvijek ima prostora za improvizaciju i načina za učiniti ih još izazovnijim. Nakon što vaš pas nauči više trikova, možete ih ‘pojačati’ i kombinirati to naučeno ponašanje u potpuno nove trikove.

https://www.instagram.com/p/B-W0p7OlB7Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Kupite novu igračku ili ju sami napravite

Istraživanja su otkrila da psima nakon nekog vremena dosade njihove igračke. Stoga možete svom psu kupiti kakvu novu igračku kako bi potaknuli njegovo oduševljenje i zanimanje. Također, možete rotirati njegove postojeće igračke, pa umjesto da svom psu stalno dajete pristup svim njegovim igračkama, dajte mu ih samo par. Ako nakon nekog vremena zamijenite neku od tih igračaka drugom, vratit ćete mu dio entuzijazma. Uvijek možete učiniti njegove igračke još uzbudljivijima tako da se i vi poigrate s njima, primjerice natezanja. Igračke poprimaju potpuno novu vrijednost kada se jednom u igru uključite i vi. Postoji i mnoštvo DIY igračaka koje možete napraviti od predmeta koje imate u svom kućanstvu, poput starih majica, ručnika i traperica.

Slagalice za pse

Dajte svom psu zagonetku koju treba riješiti. U raznim web shopovima za kućne ljubimce možete pronaći različite vrste slagalica za pse, koje se kreću od jednostavnijih do onih malo težih. Također, možete napraviti i sjajne DIY slagalice. Ako imate kalup za pečenje muffina i teniske loptice, spremni ste za igru. U kalup stavite nekoliko slastica, potom ih prekrijte lopticama i pustite psa da traži.

Naučite psa imenima njegovih igračaka

https://www.instagram.com/p/B-UYcrXnQdJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Psa možete naučiti imenima njegovih igračaka i od toga napraviti zabavne igre. Igrajte se sa psom, s jednom određenom igračkom i dajte joj ime tijekom igre. Nakon nekoliko pohvala i slastica, vaš pas će dodijeliti to verbalno ime odabranoj igračkoj, a onda možete testirati njegove vještine tako da vidite može li odabrati baš tu igračku među ostalim igračkama.

‘Povuci – potegni’

Ova igra je jedan od najboljih načina na koje se možete uključiti u igru ​​sa svojim psom. To je sjajan način da mentalno i fizički vježbate svog psa, a s obzirom na to da vam za to ne treba puno prostora, možete ju igrati i u zatvorenom. Suprotno onome što neki tvrde, ova igra neće učiniti vašeg psa agresivnim, a ako ga pustite da pobijedi, to ga neće učiniti dominantnim. Ako vaš pas pobjedi to samo čini igru ​​zabavnijom za njega, a to će ga potaknuti da se želi igrati još više. Otkriveno je da su psi koji s vlasnicima igraju ovu igru poslušniji i imaju više samopouzdanja. Potezanje je izvrstan način vježbanja vašeg psa sve dok on poštuje nekoliko osnovnih pravila poput – igra se zaustavlja ako mi zubi dodirnu ruku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori