Kako u jednom radnom danu riješiti sve svoje obaveze?

Kako u jednom radnom danu
riješiti sve svoje obaveze?

Planiranje je najvažnija sastavnica dobro obavljenoga posla, ali i organizacije života i kućanstva. Mnogi od nas pritom pribjegavaju različitim rješenjima, od aplikacija za planiranje pa do dobrih starih planera. Ponekad je jednostavno teško uskladiti sve naše obaveze, a i s radom od kuće često se vrlo lako možemo pogubiti i izgubiti koncentraciju. Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako ćete se organizirati bez problema i više nikada nećete zaboraviti ni na jednu svoju obavezu.

Odvojite privatno i poslovno

Iako se ovo ponekad čini teško ili gotovo nemoguće, vrijeme koje provodite s obitelji trebalo bi biti odvojeno od onog kojeg provodite radeći. S dolaskom svjetske pandemije puno se toga promijenilo u načinu poslovanja i uredi kod kuće postali su realnost u brojnim zanimanjima. To je upravo dovelo do toga da smo se morali prilagoditi, kako mentalno tako i prostorom novim uvjetima rada. Sada je važnije no ikad odvojiti prostor u kojem radimo od onoga u kojem živimo, koliko god je to moguće. Također u organizaciji vremena ne bismo trebali prelaziti onu granicu koju smo odvojili za odmor ili kućanske obaveze i druženje. Što jasnije postavimo vlastite granice to će nam jednostavnije biti manevrirati.

Razmišljajte unaprijed

Kada početkom tjedna napravite dobar plan kako će vam izgledati tjedan, manje su šanse da propustite važne sastanke, dogovore i obaveze. Uz sve jako važne stvari koje morate obaviti, nemojte propustiti isplanirati i kada ćete imati vremena za sebe. Unaprijed pogledajte gdje bi idući vikend mogli na izlet, koji dan bi navečer mogli prošetati do kina, kazališta, restorana ili pak samo u park, koji ćete dan posvetiti večeri i druženju sa svojom obitelji i prijateljima, a koji ćete barem na pola sata uživati u toploj kupki i isključiti se od ostatka svijeta. Što više punite vlastite baterije, to ćete više snage imati za sve ostale stvari koje morate obaviti kroz tjedan.

Pomozite si s planiranjem

Bilo da se radi o poslovnim ili privatnim obavezama, kada sve stavite na papir i dobro se organizirate, napravili ste pola posla. Ne postoji ured ili ured kod kuće koji barem minimalno nije oblijepljen Post-it® papirićima na koje lijepimo različite bilješke i podsjetnike, još od školskih dana. Popularan brend 3M Post-it®, osim već dobro poznatih papirića, u svojem asortimanu nudi veliki raspon proizvoda uz koje ćete biti produktivniji i organiziraniji. Tako su u svoj bogat asortiman dodali totalno cool predmet Post-it® Flex Write foliju. To je bijela samoljepljiva folija koja se lijepi na bilo koju glatku površinu horizontalno ili vertikalno – zid, staklo, vrata, stol ili slično, a sami možete izabrati koje će ona biti veličine. Sada svaki prostor možete pretvoriti u whiteboard površinu po kojoj bez problema možete pisati whiteboard i permanent markerima. Whiteboard marker briše se suhim brisanjem, a trajni marker lako se briše vodom,tako da ne morate brinuti o upotrebi ikakvih kemikalija.

Savršeno će pristajati u vašoj kuhinji gdje ga možete koristiti za popis dnevnih obaveza ili namirnica za shopping, kao i za kućne te obične urede, gdje će svaki sastanak, prezentacija ili brainstorming postati zabavniji, dinamičniji i u konačnici jednostavniji. Post-it® Flex Write foliju možete potražiti i u Limes plus trgovini, tvrtki koja svojim uredskim priborom, kvalitetnom uslugom i brzom dostavom brine da koji god posao radili, on bude jednostavan i bezbrižan.

Foto: limes.hr

Učitati još
Zatvori