Kako su hrvatske ‘raw’ pločice osvojile svijet

Kako su hrvatske ‘raw’
pločice osvojile svijet

Super_Heraw_002

Hrvatski brend Superheraw osvojio je dizajnerskog Oscara

Krajem listopada, točnije 27. u mjesecu, u Berlinu je održana dodjela nagrada Red Dot Communication design 2017 na kojem je Superheraw dobitnik nagrade Red Dot za visoku kvalitetu dizajna prehrambenog proizvoda. Tijekom nekoliko dana, 24 stručnjaka procijenjivalo je radove iz područja komunikacijskog dizajna te kreativna rješenja agencija, dizajnera i poduzeća iz 50 zemalja. Veronika Uravic Colak iz Reedesign Studia ima razloga za slavlje: stručni žiri dodijelio je nagradu Red Dot njenom radu na projektu Superheraw Tijane Božović Galjanić i time odao priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

Red Dot Communication Design Award svojevrsni je Oskar za dizajn i jedna od najprestižnijih međunarodnih priznanja i najvećih natječaja za dizajn u svijetu i kao takva djeluje vec 25 godina u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Izvršni direktor nagrade Red Dot, prof. Dr. Peter Zec pretvorio je 1990-tih nagradu u brend te otada je ta prestižna nagrada cijenjena međunarodna oznaka za izuzetnu kvalitetu dizajna. Ove jubilarne 25. godine nagrađeni radovi su u postupku od nekoliko dana prošli selekciju među 8000 prijavljenih radova iz 50 zemalja među kojima je tim od 24 stručnjaka procijenio Superheraw kao iznimno dizajnersko ostvarenje iz područja komunikacijskog dizajna i dodijelio projektu nagradu odavši time priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

Super_Heraw_003

Svečanost dodjele nagrada Red Dot Gala i proslava nagrađenih radova Red Dot Award: Communication Design 2017 održala se 27. listopada u berlinskom Konzerthausu i na Noći dizajnera u klubu E-Werk. Na zabavi nakon gala proslave nagrađeni rad diplomirane dizajnerice Veronike Uravic Colak iz riječkog Reedesign Studia će se među ostalima predstaviti na ekskluzivnoj izložbi Design on Stage, kao i u Međunarodnom godišnjaku komunikacijskog dizajna 2017./2018, koji izlazi 14. studenog 2017. i donosi pregled najnovijih dosega u području globalnog komunikacijskog dizajna.

Više o nagradi možete saznati na red-dot.org, a o brendu, ponudi i lokacijama gdje se mogu kupiti na superheraw.com.

Super_Heraw_1

Foto: Petar Fabijan

Učitati još
Zatvori