Kako se uspješno riješiti mucica na odjeći?

Mekane veste, sofisticirane dolčevite, puloveri … bez obzira na oblik, džemperi imaju jako puno obožavateljica ! U stvari u nadolazećoj jesenskoj sezoni puno je stvari koje volimo, poput poslastica od bundeva, vrućih napitaka i super toplih modnih komada. Kada ormarima počinju vladati veste, šalovi, kašmir, meka i podatna vuna, svi savjeti o održavanju takve odjeće su i više nego dobro došli.

Za njegu i održavanje takvih odjevnih komada nekoliko je ključnih pravila. Prvo je svakako temperatura pranja- veste je potrebno prati u hladnoj vodi. Osim što na taj način štitite svoju odjeću, štedite energiju i tako čuvate planet. Uz ostala pravila oko odabira pravilnog programa pranja, važno je koristiti i odgovarajuće proizvode za pranje rublja. Violeta PROtect&Repair blagi je deterdžent s obnavljajućim učinkom. Specijalno razvijena 2u1 formulacija sadržava Repair serum. Ovaj serum je kombinacija enzima koji za zadaću imaju njegovati i obnoviti oštećena vlakna odjeće.

Repair Serum se direktno veže na „mucice“ na oštećenoj odjeći, zaglađuje ih i otklanja čime tkanina postaje nježna, glatka i jasnih boja. Većim brojem pranja smanjuje se broj mucica naročito na vestama koje sadrže i pamuk.

Kada perete veste u perilici, deterdžent uvijek stavite u spremnik, a ne direktno u bubanj. Jako važno je i sušenje- nakon pranja poželjno je umotati vestu između dva ručnika i iscijediti ostatke vode. Nemojte ih vješati na sušilo, već ih polegnite na ravnu površinu i postavite u originalni oblik.

#zastitiodjecukojuvolis

Foto: PR

0