Kako provesti subotu na način koji udovoljava svim vašim željama?

Kako provesti subotu na način koji
udovoljava svim vašim željama?

Tijekom tjedna većina vas je zasigurno preokupirana radnim obvezama, a pogotovo ukoliko uživate u poslu koji obavljate, vjerojatno ne stignete niti razmišljati o vikendu. Mnogima je mnogo jednostavnije živjeti u trenutku pa ne planiraju unaprijed. I to je najčešće pametan odabir koji će vaš um održavati mirnim i zadovoljnim i držati vas podalje od anksioznosti.

No, sada kada je pred vama cijeli vikend za opuštanje i udovoljavanje sebi, vrijeme je za planiranje uživanja u svakoj sekundi. Najgore od svega je što možete napraviti je da radite nešto što vam se uopće ne radi. Ukoliko vam se provodi dan ili večer na kauču i to je sasvim u redu.

Kako bismo osigurali da svi dobijemo najviše od subote, odlučili smo napraviti sveobuhvatan popis svih stvari koje svatko može učiniti, bez obzira gdje se nalazite ili u kakvom ste raspoloženju.  Na našem su popisu aktivnosti koje trebate poduzeti kada se osjećate nemirno i energično, društveno, kada ste usamljeni i umorni, ali i stvari koje možete raditi kada vam je dosadno. Bez obzira želite li spavati ili dominirati na plesnom podiju, na popisu zabavnih stvari koje ćete raditi u subotu navečer naći ćete sigurno nešto primamljivo.

Kada se osjećate energično

Iako izlazak s prijateljima može izgledati kao sasvim uobičajena aktivnost u subotu navečer, postoji razlog zašto je to klasik. No, da bi stvari bile malo zanimljivije, razmislite o izboru nekog potpuno neobičnog i funky mjesta ili nekom super mjestu s pogledom i ponudom na kakvu uopće niste navikli.

U istom duhu, ako se želite družiti s prijateljima u gradu, ali se ne želite smjestiti u baru, postoji mnogo zabavnih opcija. Pogledajte moderne galerije, karaoke barove, plesne dvorane, klizališta, kuglane…

Planirajte uzbudljivu noć. Bilo da to znači prijavljivanje na aplikaciju kako bi se pronašao potencijalni partner za prvi spoj ili izlazak s dugogodišnjim partnerom, ova subotnja večer uz malo mašte, može postati romantična.

Idite na noćnu šetnju sa svojom dragom osobom, kućnim ljubimcem ili grupom prijatelja. To je sjajan način da izađete van, a ponekad pogled može izgledati još ljepše noću. Ako ste u gradu bez mogućnosti planinarenja, razmislite o slikovitom pogledu s vidikovca ili zgrade.

Provjerite ima li zanimljivih koncerata na vašem području. Čak i ako ne poznajete opus onih koji nastupaju, mogli biste se dobro zabaviti slušajući živu glazbu i dobro se rasplesati.

A možete postati i domaćin kućne zabave.

Ako se želite družiti, ali vam se ne tulumari

Pozovite nekoga da gleda film u kinu s vama ili osmislite filmski maraton kod kuće. Ono što je najvažnije, nemojte zaboraviti naručiti svoje omiljeno jelo, “naoružati” se grickalicama, slatkišima, a pogotovo sladoledom.

Organizirajte noć vina i sira sa svojim najbližima. Držite stvari intimnim kako biste se mogli opustiti i zabaviti s prijateljima. Možete jednostavno sjediti i razgovarati ili večer učiniti formalnijom uz finu večeru.

Nisu sve obiteljske igre predvidljive, pogotovo kada dođete spremni s arsenalom smiješnih kartaških igara. U stvari, one će vjerojatno potaknuti šale i držati stvari zanimljivim kada upoznate svoje protivnike na neočekivane načine.

Umjesto da izlazite sa svojim prijateljima, isplanirajte spa noć. Ima nešto u lječilištima što ih čini još ugodnijim i nekonvencionalnijim, razbijajući rutinu za nezaboravnu subotu.

Ako vam je potrebno malo samoće

Ponekad sve što želite je sklupčati se u krevetu i opustiti se uz dobru knjigu i šalicu čaja bez brige o odlasku na posao sljedećeg dana.

Priuštite si spa noć uz opuštajuću kupku s mjehurićima, masku za lice i čašu vina. Zatim ga nadopunite dobrom TV emisijom ili filmom sami ili s obitelji.

Posvetite večer učenju novog recepta ili usavršavanju make up tehinike, a zatim uživajte u krevetu.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori