Kako ostati fit i tijekom putovanja?

Kako ostati fit i tijekom putovanja?

Jednom kada usvojimo navike aktivnog života i tjelovježbe, sve aktivnosti koje uključuju održavanje dobre forme više nisu obveza, već zadovoljstvo. Najbolji način za oslobađanje stresa i popravljanje raspoloženja, zasigurno je pokret i tjelesni napor. Mir koji pritom osjećamo, ispunjenost i osjećaj sreće, teško se može usporediti s bilo kojim drugim iskustvom.

Ponekad nije jednostavno pratiti ritam koji smo si sami zadali jer brojne obveze i društveni život, gastronomski užitci i proslave mogu narušiti naše svakodnevno bavljenje sportom. Tome najčešće svjedočimo tijekom putovanja. Itinerarij koji podrazumijeva cjelodnevno istraživanje, otkrivanje novih mjesta i upoznavanje s različitom kulturom, najčešće tjelovježbu stavlja u drugi plan. No, uz dobru organizaciju, čak i na putovanjima, vježbanje može biti itekako zabavan dio našeg dnevnog rasporeda.

Kako sav dosadašnji trud ne bi bio uzaludan i kako biste i za vrijeme vaših putoholičarskih avantura i dalje ostali u formi, donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će tjelovježbu dodatno začiniti, odnosno pretvoriti u još veći užitak.

@josie_sanders

Rezervirajte hotel s teretanom

Uz malo istraživanja, ovo može biti vrlo jednostavno. Većina hotela ima sadržaje za goste, uključujući i teretanu na licu mjesta. Ovisno o tome u kojem hotelu boravite, to može uključivati nekoliko korisnih sprava za vježbanje i utege, ili teretanu s kompletnom uslugom koja uključuje i osobnog trenera. Zadržite ovu ugodnost na vrhu svojih prioriteta na putovanjima kako biste imali brz i jednostavan pristup vježbi prije dana ispunjenog zabavom.

Rano se probudite kako biste prošetali i istražili grad

To može biti teško kada ležite u udobnom krevetu nalik na oblake, ali kad jednom iskočite iz kreveta s planom, počnete se osjećati puno bolje. Rano buđenje, tuširanje u vrućem tušu i brzo hodanje do lokalne kavane mogu osloboditi iznenađujuću količinu endorfina. Neka vaš izbor potom bude ukusan čaj ili kava bez šećera i osmijehom krenite u novu pustolovinu.

Pješačite do odredišta

Preskočite taksi i javni prijevoz i protegnite noge kako biste krenuli u zabavu koja je vrijedna aktivnosti. Pješačenje od mjesta do mjesta ne samo da će vam pružiti dodatnu kardio vježbu, nego pruža priliku da se otkrijete pregršt zanimljivosti na lokalnim punktovima koje inače ne biste primijetili tijekom vožnje automobilom.

Koristite stepenice umjesto lifta

Ovo je očigledno, ali nije uvijek prvi izbor u svakom trenutku. Pješačenje do 5. kata zgrade i nije tako krupan zalogaj, stoga se odlučite za stepenice za dodatni kardio poticaj. To će eliminirati i toliko uobičajen strah od zarobljavanja u liftu.

Potražite lokalne sportske tečajeve

Dobro mjesto za početak je tražiti životni stil i online istražiti događaje u gradu gdje ćete putovati. Postoji dobra šansa, pogotovo za vikend, da su na raspolaganju a la carte tečajevi. Također, neke dvorane imaju određene dane u tjednu ili određene satove u svom rasporedu gdje dopuštaju ne-članovima da plate malu naknadu za sudjelovanje u satovima nekog sporta.

Odlaskom u lokalnu teretanu ili tečaj aktivnosti koja omogućuje pristup s plaćanjem po satu, u biti živite kao lokalac. Pitajte djevojku na prostirci pored vas koje je njezino omiljeno mjesto za užinu. Kada ste već ste na istom tečaju npr. yoge, velike su šanse da ćete imati nekoliko zajedničkih stvari, uključujući i cool mjesta za ukusni brunch ili večeru.

Pristupite svom putovanju otvorenog uma, ne zaboravite na važnost tjelesne aktivnosti i uživajte u slobodi koju vam pružaju putovanja. Sigurno ćete se odlično osjećati i otkriti punktove koje niste ni mogli zamisliti da postoje.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori