Lakše započnite radni dan uz organizirani ormar

Imate li i vi u spavaćoj sobi jedan stolac ili fotelju za koju se ne sjećate kada ste zadnji put u nju sjeli jer većinom služi za odlaganje odjeće? Ili ste pak jedna od onih koje svu odjeću slažu u ormar, ali nikada ne znate što obući i gdje se to nalazi? Uz malo bolju organizaciju ormara, ujutro će vam trebati manje vremena da se spremite, a u onu fotelju možda i sjednete i pročitate omiljenu knjigu.

ormar6

Za početak najvažnije je da se riješite odjeće koju ne nosite, a prijelaz s jednog godišnjeg doba na drugo idealan je za takav pothvat. Kada za neki komad niste sigurni trebate li ga zadržati, zapitajte se biste li ga kupili da na njega naiđete u dućanu. Svu odjeću koja vam ne treba donirajte – učinit ćete dobro djelo, a is am čin čišćenja ima oslobađajući učinak i stvara mjesta za nešto novo.

ormar4

Zatim se pobrinite da imate dobro osvjetljenje kako biste sve potrebno mogli brzo pronaći. Ogledalo postavite odmah pored ormara ili na sama vrata kako ne biste morali šetati gore dolje. Kada se radi o rasporedu unutar ormara, u početku vas možda čeka nešto više posla, no dugoročno ćete biti sretni što ste uložili malo vremena u organizaciju.

ormar1

Ako niste u mogućnosti nabaviti ormar po vašoj mjeri ili raspolažete manjim prostorom, police i ladice neka vam budu novi prijatelji koji će svu odjeću držati odvojenu po kategorijama koje ste namijenili. Ako pak imate nešto više prostora, sve što možete objesiti na vješalice, objesite. Tako će se odjeća manje gužvati i bit će jasno vidljiva, zbog čega ćete ju češće i nositi.

ormar5

Jasno odvojite različite odjevne predmete – posebno mjesto za haljine, majice i košulje, pulovere, traperice, suknje, jakne i cipele. Haljine, majice i košulje posložite po bojama i ako je moguće, objesite, a u manjim prostorima odvojite ih prozirnim ladicama i pregradama. Pulovere uvijek uredno složite kako se ne bi razvukli na vješalicama. Traperice, hlače i suknje također kategorizirajte, po boji za manje modela ili po kroju ako ste strastveni sakupljač. Modele koji se lako gužvaju bilo bi pametno objesiti kako ne bi dobili neželjene nabore.

ormar2

Kada kombinirate sve dijelove u cjelinu, vodite računa o tome da komadi koji idu skupa, na primjer hlače i košulje, i u ormaru budu smješteni u blizini kako biste imali bolji pregled mogućih kombinacija. Sa strane neka torbe budu pregledno poredane kako biste si olakšali odabir, a uz dno ormara smjestite cipele kao završno dodatak vašeg outfita.

Foto: Pottery Barn

0