Kako maksimalno iskoristiti sve kraći jesenski dan

Kako maksimalno iskoristiti sve
kraći jesenski dan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ania ? (@scraperka) on

Tražite li inspiraciju za promjenom dnevne rutine, jesen je idealno vrijeme za to. Sve kraći dani za sobom vuku i sve manje dnevnog svijetla, a skorašnje pomicanje vremena i službeno će na satu pomaknuti kazaljku. Mnogi se veseli satu sna viška, no to znači i padanje mraka sve ranije što često ostavlja traga na raspoloženju i rutini obavljanja dnevnih aktivnosti. Kratki jesenski dan može se iskoristiti na bezbroj načina kako bi se osjećali zadovoljno i ispunjeno bez obzira na promijene koje nosi sa sobom. Uz nekoliko trikova u nastavku, pobijedite ‘jesenski blues’ i izvucite maksimum svaki dan.

Ranije završite dan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???Fall in love with fall??☔️ (@autumn_ilove) on

Ranoranioci znaju da dizanje prije uobičajenog vremena za alarm dan jednostavno izgleda duži. Kako bi u tome uspjeli, dobra ideja je i raniji odlazak u krevet. Dovoljno sati kvalitetnog sna od presudne je važnosti za funkcioniranje i koračanje kroz užurbani dan. Samodisciplina i male promjene u dnevnoj rutini ubrzo će se pokazati praktičnima kad su u pitanju kraći dani i prijevremeno padanje mraka na gradske ulice. Odlazak na posao u zoru, dok se još nije razdanilo i izlazak iz ureda u poslijepodnevnim satima kada je već mračno samo po sebi nije previše motivirajuće. Svima je potrebno dnevno svijetlo kako bi normalno funkcionirali, živjeli, spavali i budili se. No, s obzirom na to da na vremenske prilike ne možemo utjecati, male navike definitivno možemo početi mijenjati.

Pola sata fizičke aktivnosti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Autumn 2018! (@haunting.autumn) on

Vjerojatno niti jedna aktivnost ne potiče dobro raspoloženje kao fizička aktivnost. Hladni i tmurni dani pozvaju na udobnost doma i kućna druženja, pa se teretana i vježbanje često padaju u zaborav do proljeća. Svaka aktivnost i kretanje bolje je od nikakve, stoga iskoristite ranije dizanje za 15ak minuta istezanja ili lagane šetnje kako bi osvježeni i razgibani započeli dan. Hodanje je jedna od najboljih oblika tjelovježbe koja se zapravo ni ne doživljava kao takva. Ako niste ljubitelj teretana ili vježbanja u grupi, iskoristite svaku priliku za šetnju. Zamijenite automobil jednom u tjednu hodanjem, koristite stube umjesto dizala, a pauzu za ručak za protezanje i još par koraka na svježem zraku, time ćete uhvatiti i malo vitamina D koji nam u zimskim mjesecima kronično nedostaje. Par kapi ulja od lavande raspršite po jastuku kako bi u san utonuli lako i slatko te se probudili svježi i odmorni u ranu zoru.

Dotjerajte se kod kuće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Phoebe Soup (@phoebesoup) on

Oblačni i kratki dani nerijetko uzrokuju anksioznost i promjene raspoloženja. Svi se ponekad opustimo i to se svakako potiče ako nas čini sretnima, no kada to prijeđe u naviku i lijenost, efekt je upravo suprotan. Kako bi tome doskočili, uredite se kod kuće onako kako bi se inače dotjerali da nekoga očekujete ili idete na kavu. Jako je bitno osjećati se dobro u vlastitoj koži uvijek i svugdje. Lagani make-up, par kapi omiljenog parfema, udobna pletiva i veste od kašmira sigurno će poboljšati raspoloženje u odnosu na nepočešljanu kosu i cijelodnevnu pidžamu.

Osvježite životni prostor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polly Florence (@polly.florence) on

Životni prostor utječe na cijeli niz naših osjećaja i energiju koju u nama budi. Ako je neuredan i pretrpan vjerojatno ćemo se i sami tako osjećati. Kad se k tome još doda mrak na prozoru u poslijepodnevnim satima entuzijazam za bilo što gotovo da i nestaje. Kraći dan savršen je za raniji početak zabave i okupljanje prijatelja na cozy filmsku večer uz comfort food i tople napitke. Jedan dan ove jeseni posvetite preuređenju interijera i sezonskoj dekoraciji kako bi okolinu učinili privlačnijom i motivirajućom. Atmosfera na poslu i na uredskom stolu jednako je bitna i utječe na produktivnost pogotovo ako tamo provodite većinu vremena u danu. S obzirom na to da dnevnog svijetla nedostaje u ovim mjesecima, uredite dom svijećama i novom rasvjetom koja će prostoriji dati osvježavajući, novi štih.

 

Foto: Instagram

 

 

 

Učitati još
Zatvori