Street – novo mjesto za kavu

Street – novo mjesto za kavu

Kafić Street, Zagreb 3

Nije tajna da smo u svijetu poznati po svojoj ljubavi prema ispijanju kava. Ponekad su to one jutarnje, brzopotezne i ‘to go’, kako bi što prije profunkcionirali, a ponekad su to maratonske kave, kada uživanje u ovom toplom kofeinskom napitku stvara jedan poseban ritual u kojem se dugo gušta, poželjno u društvu prijatelja.

Zato ne čudi veliki interes koji izazove  svaki novi kafić u Zagrebu, odnosno svaka nova lokacija koja osim dobre kave također garantira ugodnu i toplu atmosferu zbog koje ćemo se osjećati baš kao kod kuće. Sve navedeno pronaći ćete u novootvorenom kafiću Street, koji se na zagrebačkoj sceni pojavio početkom siječnja, vrlo diskretno i nenametljivo.

Kafić Street, Zagreb 5

Pronaći ćete ga skoro na samom križanju Draškovićeve i ulice kneza Mislava (točna adresa je ulica kneza Mislava 1), a pogled će vam ovih dana privući posebno uređeni izlozi, koje krase printevi i papirnate dekoracije amarilisa, cvijeta koji je inače zaštitni znak ovog mjesta. Uređenje izloga zajedno potpisuju naša mlada umjetnica Miriam Younis i dizajner interijera Nikola Pavlinić, koji je također zaslužan za uređenje kompletnog interijera u Streetu.

Kafić Street, Zagreb 6

Uređenje kafića trajalo je mjesec dana, a sve što ćete zamijetiti u samom prostoru potječe s Britanca, Hrelića i s drugih vintage sajmova i buvljaka, kako bi se unošenjem daška prošlosti postigao salonski dojam, stvoren za uživanje u svakom kutku kafića. Primjer je raskošan otoman koji datira s početka 20. stoljeća, koji priča svoju priču i poziva na sjedenje i opuštanje. Smješten je u pušačkom dijelu kafića, kasno odijeljenom od onog nepušačkog, pa će u ovom prostoru na svoje doći oba tipa posjetiteljske publike.

Kafić Street, Zagreb 8

Veliki izbor finih Franck kava, vruće čokolade, Superiore čajeva te Korlat rakija i likera pridonosi ponudi Streeta i upotpunjuje dojam šarmantnog kvartovskog kafića u kojem ćete se poželjeti zadržati satima; bilo da dolazite na šalicu razgovora s prijateljima ili se jednostavno želite osamiti, čitajući knjigu.

Street8

Knjige su također sastavni dio Streeta, pa ćete tako na svakom stolu pronaći neko poznato književno djelo, koje ćete moći prolistati kao cjenik, ali i pročitati kao knjigu, dok će sa zidova kafića vaše oko privlačiti djela studenata Likovne akademije u Zagrebu, koja se ovdje mogu i kupiti. Osim toga, na mjesečnoj bazi radovi se izmjenjuju, a na postavu su i Croatia umjetnine. Sve novosti iz Streeta pratiti možete i na njegovoj Facebook stranici.

Street4

Street9

Kafić Street, Zagreb 2

Kafić Street, Zagreb

Street12

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori