Journal lice: Nidžara Mustafić

Journal lice: Nidžara Mustafić

Ako ste se našli u ulici Ljudevita Posavskog (kućni broj 15) u Zagrebu posljednjih mjeseci, sigurno vam je za oko zapao jedan poseban i šarmantan ulaz. Ispred njega je uredno sparkiran i na zid naslonjen retro bicikl, a ako je vrijeme lijepo i sunčano, sami ulaz krase dvije stolice i stolić, kao iz nekog drugog vremena, a koji pozivaju na čašu kave, čaja ili finog vina…

Iza tog ulaza nalazi se divan svijet vintagea, retra, održivosti, slow fashiona i ekologije… To je svijet Mango Sticky Rice Vintage living rooma. A kada uđete u taj svijet, dočekat će vas dva nasmiješena bistra oka, srdačno lice uokvireno crvenom kosom i zaraznim osmijehom, dočekat će vas
Nidžara Mustafić. I otkrit će što je zapravo Mango Sticky Rice Vintage i zašto ćete po izlasku iz njezinog prostora (& projekta) čvrsto odlučiti kupovati odjeću, modne dodatke i ukrase za dom savijesno, razmišljajući unaprijed o posljedicama kupnje te uvesti pojam održivosti u svoj vokabular i provoditi ga u svakodnevnom životu.

Nidžara Mustafić radila je u turizmu, državnoj službi, govori nekoliko svjetskih jezika, no po gubitku posla odlučila je posvetiti se svojoj strasti i tako je nastao Mango Sticky Rice Vintage.

Uložila je sav svoj trud, vrijeme, novac u dodatno školovanje i edukaciju i odlučila je volontirati, upoznavati nove ljude te je svo novo iskustvo spojila sa svojom ljubavi ka vintageu.

“Volim vintage odjeću i nosim svoj vintage image već dvadeset godina. Uvijek sam radila uredske, često dosadne, poslove koji me nisu ispunjavali, i u tim trenucima bih uvijek išla po vintage shopovima. Mnogo sam putovala, bila sam u mogućnosti doći do povoljnijih avio karata i prošla sam stvarno mnogo zemalja koje su utjecale na moj stil i izričaj. Tako je nastao i Mango Sticky Rice Vintage…”

“No, Mango Sticky Rice Vintage nije samo vintage shop, tj. nije uopće vintage shop – on je zapravo living room koji poziva na druženje, izmjenu iskustava, biranja lijepih stvari te posjet i pop up izložbama koje se u Mangu održavaju…”- kazala je Nidžara.

Nakon izložbe starih fotoaparata, na radu su džepni satovi, radovi novih mladih umjetnika…. svašta se u Mango Sticky Rice Vintageu dešava. Nidžara surađuje s mnogo kreativaca, tako ističe, između ostalog i suradnju s Karinom Vuković koja joj je pomogla prilikom pokretanja living rooma.

Mango Sticky Rice Vintage i Nidžara čekaju vas svaki dan od 13 do 19 sati, u Ljudevita Posavskog 15. Šanse da ćete se zadržati barem sat vremena u njezinom društvu slušajući o slow fashionu i zanimljivim pričama su sto postotne.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori