Još ovoga vikenda stignete uživati na ZGodionici na Bundeku

Još ovoga vikenda stignete uživati
na ZGodionici na Bundeku

Jezero Bundek (južna strana) je od 20. kolovoza novi dom popularnog dječjeg festivala ZGodionica. Ako još niste stigli, ne brinite – imate vremena do kraja tjedna.

ZGodionica

ZGodionica, najpopularniji dječji ljetni festival u Zagrebu ulazi u svoju završnicu – još cijeli ovaj vikend (zaključno s nedjeljom, 5.9.) svi će mališani moći trčati, skakati, upoznavati se s novim kreativnim područjima, uživati u radionicama i brojnim sportskim aktivnostima na otvorenom. Kao i protekle tri godine, četvrto izdanje ZGodionice nudi niz besplatnog, zabavnog, ali i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

Radionice za klince

Za klince i klinceze tu je niz radionica pod vodstvom veselih stručnjaka: radionice magije temeljene na popularnom serijalu o Harryju Potteru (Ministarstvo magije), radionice domaćinstva i šivanja (kod Tete šivalice), znanstvene radionice (A-HA! Pokusi), kreativne radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i mozgalice Muzeja iluzija, crtanje na mlijeku i pjeni za brijanje te izrada veselih leptira (Budimo kreativni), njega biljaka (Đardin), priprema zdravih zalogaja i sokića (VerVita), oslikavanje platnenih torbi (Barcaffe) te priprema brzih snackova i pečenje kolačića (Kuhari bez granica).

Na sportskoj livadi čekaju ih brojni sportovi poput badmintona, squasha softballa, nogometa, crossfita, igre graničara ili povlačenja užeta, turniri s animatorima ZGodionice i još puno, puno toga. Kao i do sada, ZGodionici su se priključili zagrebački sportski klubovi i savezi koji svakoga dana demonstriraju sportske aktivnosti, Hrvatska olimpijska akademija te popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba.

Predstave i radionice

Naravno, i ove je godine Šareni svijet pripremio odlične dječje predstave, a animatori ZGodionice najzabavniji, najveseliji i najrasplesaniji disco program. Kad se male nožice i glavice umore, stvar spašava baka Fulvia svojim pričama za laku noć. Za one kojima se još ne spava tu su i bonus priče koje pričaju tete pričalice iz udruge Smiješak za sve. Zipline, najpopularnija atrakcija festivala, ima dvije linije – za manju i veću djecu, a svoje su mjesto na Bundeku našli i div koji spava i zeko u glazbenoj kutiji.

Program i za velike

ZGodionica se pobrinula i za „velike“ – na piknik livadi čekaju ih kavica i osvježavajuća pića, a i klinci mogu predahnuti uz zdrave sokiće, burgere, kokice, fritule, palačinke, pa čak i čokolino. Detaljan program dostupan je na službenoj Facebook stranici ZGodionice i na samoj lokaciji. Radno vrijeme ZGodionice je od 16 do 22 sata tijekom tjedna te od 10 do 22 sata subotom i nedjeljom. Ulaz na ZGodionicu i na sve radionice za djecu je – kao i uvijek – besplatan, naplaćuje se zipline i oslikavanje lica.

Foto: Matej Raškaj

Učitati još
Zatvori