Jedrenje Kornatskim otočjem uz gin, dobru hranu i savršeno društvo

Jedrenje Kornatskim otočjem uz gin, dobru
hranu i savršeno društvo

Ako ne znaš prema kojoj luci kormilariš, niti jedan vjetar ti nije povoljan, glasi dobra stara Senekina. No, mi smo vrlo dobro znali koja je naša luka, stoga je jedrenje koje smo iskusili bilo nezaboravno iskustvo. Zabava, vrhunska hrana, osjećaj nesputanosti i inspirativna energija točan su opis partyija na Kornatskom otočju na kojemu smo dočekali ljeto.

Naime, tvrtka Acrobat, u suradnji s Vantguardom priredila je jedan od najdojmljivijih evenata ove sezone koji je sve osvojio jedrenjem. Vantguard u čijem je portfoliju popularni gin Mare, tonic 1724, voda 22 i Capucana pozvao je svoje klijente i predstavnike medija na gastro avanturu koja je započela u Marini Hramina na Murteru. U sjajnom društvu zanimljivih ljudi na predivnoj lokaciji prvo smo uživali u plovidbi katamaranom uz delicije i koktele koje je znalački i kreativno pripremao mladi barmen Ivan Fabijančić kojemu je ovo druga suradnja s poznatim brendom Mare. Prva je bila MyMedRooftop u Zagrebu.

Nesvakidašnja ljepota Kornatskog otočja

Sat i pol mirne vožnje do Konobe Žakan, idealnog mjesta za opuštanje u nesvakidašnjoj ljepoti Kornatskog otočja, nezaobilazno mjesto za istinski spoj ljubavi prema prirodnim ljepotama i vrhunskim gastronomskim specijalitetima pripremljenima prema tradicionalnoj kornatskoj recepturi ostavilo nas je bez daha. A gastronomska ponuda je bila božanstvena.

Vrhunska jela savršeno sljubljena s koktelima

Menu od sedam slijedova zaokružio je dojam, ionako već savršen zbog jedinstvenog osjećaja koje nam je pružilo more, vjetar i sloboda koju je teško objasniti, ali vrlo se intenzivno osjeti na jedrilici. No, jela su bila impresivna pa ih vrijedi nabrojati. Gin fizz kamenica, tartar od tune, škampa i zubatca, kovač mariniran u đumbiru i limeti, škamp u panko mrvicama sa mariniranim lukom i pinjolima, rižoto od hlapa sa šafranom, file brancina, pire od koromača, blitva i mladi bob, tart od limuna, macaron limeta i bosiljak nikoga  nisu ostavili ravnodušnim. A kokteli? Oni su se savršeno sljubili uz jela.

Tako je Cocchi fizz bio sljubljen sa kamenicama, Tartar sa mare mirtinijem, škampi uz koktel FrozeMary (mix Gin Marea i rose vina Whispering angel) te raznim voćnim batidama. Upravo voćne batide pokazale su se kao svjetski hit kao niskokalorično i zdravo osvježenje.

U Zagrebu prvo predstavljanje niskokaloričnih voćnih batida bilo je u Fifty burgers and champagne baru koje su nastale u suradnji sa Vantguardovim brand ambassadorom Enzom Comezom koji je ovo proljeće u zagrebačkom Time baru spojio menu i koktel.

Foto: Journal.hr i Davor Zupičić

Učitati još
Zatvori