Vjerovali ili ne, postoji i unicorn tost

Vjerovali ili ne, postoji i unicorn tost

jednorog-tost-4

U moru jednorog slastica koje smo susreli ove zime, možda se kao najneobičniji izum istaknuo jednorog tost, tim više što se ne radi o slatkišu nego o tost kruhu premazanom krem sirom u bojama. Kako ne bi mislili da se radi o umjetnim bojilima, blogerica Adeline Waugh, slučajna začetnica ovog trenda na svom je blogu korak po korak objasnila kako nastaje jedan ovakav snack.

jednorog-tost-2

Nakon što ga je objavila na Instagram profilu, sasvim je slučajno postao viralan i s riječju ‘jednorog’ u imenu postao komercijalan. Brojni kafići u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji sada prodaju ovaj tost, osim varijante s krem sirom postoji i ona sasvim veganska, s namazom od orašastih plodova, a sve su obogaćene superhranom – spirulinom, kurkumom, ciklom, šumskim voćem… što tostu daje jednu zdravu dimenziju.

jednorog-tost-3

Za prepoznatljivi šareni izgled kao da je premazan vodenim bojama zaslužni su upravo ovi superfood dodaci, a blogericu su inspirirali da kreira i ‘mermaid’ tost u nijansama zelene.

Zamjenu za super popularni avokado tost mnogi su pronašli baš u ovoj kombinaciji – kako ga točno napraviti doznajte na blogu Vibrant and Pure.

jednorog-tost-6 jednorog-tost-5

jednorog-tost-1

Foto: @vibrantandpure Instagram

Učitati još
Zatvori